KBO De Goede Herder                                                   

Email: abvanzijl@gmail.com
Ab van Zijl Secretaris                                              BANK NL93 ABNA 0455 4684 00
06-51088174                                                                                           K.v.K. 18074057
Mozartlaan 711                                                                         www.goedeherderzaal.nl
5011 ST TILBURG                                   Verenigingsgebouw: Isidorusstr 6, Tilburg,

 

 

Nieuwsbrief april 2018

Beste leden van KBO de Goede Herder.
Het lijkt erop dat het tamelijk koude voorjaar nu echt ten einde is. Ik heb in ieder geval mijn winterjas weer opgeborgen. In deze nieuwsbrief weer veel feitjes en weetjes, en uitnodigingen om op in te schrijven.
Samen uit eten.
Op 26 april is vanaf half zes de zaal weer open, de laatste keer dit voorseizoen. In het najaar gaan we daar natuurlijk weer mee verder. Ditmaal gaan we voor een uitgebreid chinees/Indisch buffet. Inclusief de gebruikelijke drankjes zijn de kosten € 15. Wat duurder dan gebruikelijk maar daar krijgt u dan ook een uitgebreid buffet voor:

Inschrijven kan elke maandag- en vrijdagmiddag van 13 tot 14 uur bij José en Betsie in het zaaltje tot en met uiterlijk maandag 23 april. Eventueel kan men gebruik maken van de “meedoenregeling”.
Nieuwe KBO-passen
Wij krijgen zo af en toe wat vragen over de huidige KBO passen. Daarop staat aangegeven dat ze maar geldig zijn t/m 2017. KBO Brabant is drukdoende om de nieuwe passen aan te maken. Deze zijn van een betere kwaliteit dan de huidige. De passen komen in de loop van dit jaar beschikbaar. Tot die tijd zijn de huidige passen gewoon te gebruiken
Rikkers
Wekelijks wordt er op verschillende middagen ijverig gerikt door een aantal dames. Het zou leuk zijn als er nog meer dames (of heren natuurlijk) hierbij aan zouden sluiten.
Voorjaarsreis
Zoals gebruikelijk hebben we weer een mooie voorjaarsreis voor u in petto. Ditmaal naar Giethoorn, en wel op donderdag 14 juni. Voor het programma van die dag, zie bladzijde 3 van deze nieuwsbrief.
Plaats van vertrek: Parkflat aan de Postelse Hoeflaan.
Aanwezig 08.00 uur
Tijdstip van vertrek 08.15 uur
Verwacht tijdstip van terugkomst 20.45 uur.
Kosten  50 euro p.p. Deze kunt u betalen bij inschrijven. Meld U tijdig aan. Want vol is vol. Introducees betalen € 10 meer, maar komen op een wachtlijst wanneer de bus volgeboekt is.
Inschrijven kan elke maandag- en vrijdagmiddag van 13 tot 14 uur bij José en Betsie in het zaaltje. Er kan gebruik worden gemaakt van de “meedoenregeling”.
Gym club
Vorige maand is het aantal deelnemers wat elke woensdagmorgen van 09.30 uur tot 11 uur meedoet aan het gymmen gedaald tot vier. Absoluut te weinig om de hoge kosten (gymlerares en zaalhuur) te dekken. Daar moet echt te veel bij elke maand. Toch zetten we het nog enkele maanden voort. Tot aan de zomervakantie. We doen wel een dringende oproep aan onze leden, om toch eens te overwegen om lid te worden. Bewegen is sowieso fijn en goed. En elke les wordt afgesloten met een bakje koffie of thee. Het is ons als bestuur best wel wat waard, om dit na de zomer te continueren. De eerste lessen zijn gratis, en vervolgens 2 euro per les. Dus ongeveer 8 euro per maand.
Algemene Ledenvergadering
Op vrijdag 31 maart heeft het bestuur verantwoording afgelegd over het afgelopen jaar. Het deed ons deugd dat daar veel leden bij aanwezig waren. Onder het genot van koffie/thee en gebak, en later natuurlijk een hapje en een drankje werd er teruggekeken op een mooi jaar wat achter ons ligt. Ook hebben we onze plannen voor de activiteiten die we dit jaar in petto hebben gepresenteerd. Via deze nieuwsbief zullen we u daarover steeds informeren.
Contributie 2018
Tijdens deze ALV is de contributie voor dit jaar ongewijzigd vastgesteld op € 22. Deze zal eind mei automatisch geïncasseerd worden van uw rekening. Alleen natuurlijk van degene die daarvoor ooit een machtiging hebben afgegeven. De overige leden krijgen een brief met daarin een verzoek tot betaling.
Zaal open op zondagmiddag.
Zondagmiddag 29 april is voorlopig de laatste keer dat de zaal open zal zijn voor onze leden. Vanaf september kunt weer op de zondagmiddag terecht. Wij informeren u daarover nog wel via de nieuwsbrief.

 

Voorjaarsreis naar het Venetie van het Noorden; GIETHOORN!!!!

Palingkwekerij ’t Diep

Via de opstapplaats rijden we richting Scheerwolde. Om uw reis zo aangenaam mogelijk te maken krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden in de bus. In Scheerwolde brengen we een bezoek aan Palingkwekerij ’t Diep, hier maakt u kennis met het kweken van de paling.
U wordt ontvangen met koffie en gebak, daarna krijgt u uitleg van een gids en kunt u een kijkje nemen in de kwekerij.

Giethoorn

Hierna vervolgen we onze dagtocht richting het prachtige dorp Giethoorn met zijn vele grachten en bruggetjes. Ook wel Venetië van het Noorden genoemd.
Bij aankomst in Giethoorn zullen we de lunch gebruiken, waar we aansluitend een prachtige rondvaart maken door Giethoorn. Hierna kunt u Giethoorn nog op eigen gelegenheid bezoeken, zeker de moeite is om een bezoek te brengen aan Museumboerderij ’t Olde Maat Uus, of de vele winkeltjes en terrassen. Kortom “Welkom in Giethoorn”.
In de loop van de middag verlaten we Giethoorn weer en rijden we richting Brabant om deze dagtocht af te sluiten met een heerlijk diner.