KBO De Goede Herder                                                         Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                           Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                    BANK NL93 ABNA 0455 4684 00
www.goedeherderzaal.nl                                                                       K.v.K. 18074057

 

 

Nieuwsbrief april 2019

Beste leden van KBO De Goede Herder. Ik zag de magnolia’s al weer bloeien. De bomen kleuren al fris groen. Hopelijk mooie lentedagen met Pasen. Alvast veel gezelligheid gewenst.

Inschrijven “samen eten” donderdag 26 april
Zaal open 17.30 uur.

Voorgerecht keuze uit: Kerriesoep of Gerookte Forel

Hoofdgerecht: Procureur met pepersaus, Aardappelmaantjes en groentemix

Toetje: IJs met ananas en slagroom.
Inschrijven tegen betaling van € 10,- (incl. drankjes) kan vanaf 5 april elke maandag- en vrijdagmiddag van 13 tot 14 uur tot uiterlijk maandag 22 april in het zaaltje.

Algemene ledenvergadering vrijdag 29 maart
Op  vrijdag 29 maart heeft het bestuur verantwoording afgelegd over het afgelopen jaar. Het deed ons deugd dat daar veel leden bij aanwezig waren. Onder het genot van koffie/thee en gebak, en later natuurlijk een hapje en een drankje werd er terug gekeken op een mooi jaar wat achter ons ligt. Ook hebben we onze plannen voor de activiteiten die we dit jaar in petto hebben gepresenteerd. Via deze nieuwsbief zullen we u daarover steeds informeren.
Een paar zaken zijn voor u allen belangrijk om te weten. Ondanks allerlei verhogingen houden we de contributie voor u, dit jaar, net zoals voorgaande jaren nog op € 22,-. Deze wordt eind mei automatisch geïncasseerd voor de mensen die een machtiging hebben afgegeven. Degene die dit niet hebben gedaan krijgen op papier een uitnodiging om te betalen. Vanaf volgend jaar, 2020, gaat onze contributie wel met één euro omhoog, Dus wordt deze € 23,-.
Helaas moeten we wel onze consumptieprijzen verhogen. Door de btw verhoging vanaf 1 januari, zijn wij dat helaas ook genoodzaakt. We houden het bescheiden, € 0,10 per consumptie, en natuurlijk blijft het eerste kopje koffie of thee gratis voor u en onze gasten.
Alvast noteren! Donderdag 13 juni is de dag waarop we onze voorjaarreis hebben gepland. Het wordt een leuke, lange dag, we gaan de smokkelroute rijden op de grens van België en Nederland. Inschrijven kan vanaf mei. Uitgebreide informatie krijgt u in de nieuwsbrief van mei.
En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk. Volgens het rooster is onze penningmeester Susanne Deryckere afgetreden. Er hadden zich geen nieuwe kandidaten aangemeld bij het bestuur en, gelukkig, heeft Susanne besloten om dit weer voor een nieuwe termijn te gaan doen.

Wist U:

In melkproducten zoals kaas en in vlees, vis, eieren, noten en havermout zitten veel proteïnes. 

Zaal gesloten op zondagmiddag
Afgelopen zondag (31 maart) was het zaaltje voor de laatste keer deze winterperiode geopend. We gaan nu (hopelijk) van het mooie weer genieten maar vanaf oktober kunt u weer op zondagmiddag terecht voor een kopje koffie, kaartje leggen of een potje biljarten. We informeren u tijdig hierover in onze nieuwsbrief.

Ledeninformatie
Per 31 december 2018 had afdeling KBO De Goede Herder 173 leden. 117 vrouwen en 56 mannen. Het merendeel van onze leden is boven de 75 jaar. De gemiddelde leeftijd van de vrouwen is 79,7 jaar, en die van de mannen 77,6.
We hebben het afgelopen jaar 24 leden geregistreerd, en 27 hebben het lidmaatschap beëindigd. 

Tot slot
De volgende ONS mét nieuwsbrief kunt u vanaf 6 mei weer tegemoetzien. Wist u dat deze nieuwsbrief ook terug te lezen is op de site van www.goedeherderzaal.nl Onder het kopje KBO kun je kiezen voor ‘nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.

Bestuur KBO De Goede Herder