logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief april 2021

Beste leden van KBO De Goede Herder,
Hopelijk heeft het merendeel van jullie de vaccinatie al ontvangen. Helaas moeten nog veel kwetsbare (oudere) mensen dit in de komende weken ontvangen, vooraleer er sprake kan zijn van verdere versoepelingen. Zoals jullie afgelopen dinsdag hebben kunnen horen tijdens de persconferentie is daarvan, helaas, nog nauwelijks sprake. Alleen de avondklok gaat een uurtje later in vanaf volgende week. Voor de meesten van ons geen echte versoepeling.

 

Presentje

Deze nieuwsbrief ontvangt u ingevouwen in de maandelijkse ONS. Niet zoals gebruikelijk in de brievenbus, maar, een uitzondering daargelaten, uit handen van een van de bestuursleden (Ton, Leo of Nico). Met de Paasdagen in het vooruitzicht, onder dezelfde vervelende omstandigheden als vorig jaar, leek het ons wel leuk om jullie aangenaam te verrassen met een (blijvend) presentje. We hopen dat het bij jullie in de smaak valt.

 

Twee Webinars tijdens Campagne Senioren en Veiligheid

KBO-Brabant werkt samen met het Ministerie van Justitie en Veiligheid tijdens de campagne Senioren en Veiligheid. Deze vindt plaats in april.
Misschien heeft u in september 2020 de filmpjes met acteur Kees Hulst of de Webinars met Catharine Keyl gezien? Hierbij werd u gewaarschuwd voor babbeltrucs, meekijken bij pinnen, hulpvraagfraude en phishing.
Ook de maand april zal weer volledig in het teken staan van senioren en veiligheid. Deze maand wordt georganiseerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de ouderenbonden ANBO, KBO-PCOB, KBO-Brabant, NOOM, Seniorenweb en de Koepel Gepensioneerden, de Politie en het CCV.
Er worden twee Webinars georganiseerd die door Catherine Keyl worden gepresenteerd. Catherine zal u samen met de tafelgasten, waaronder de politie, voorlichting geven om deze nare vormen van criminaliteit te voorkomen.
U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze Webinars.

Op 15 april is de Webinar over Spoofing. Spoofing is oplichting waarbij de oplichter zich voordoet als uw bank en u op deze manier geld probeert af te nemen. Ook deze keer laat acteur Kees Hulst in een filmpje zien hoe spoofing in zijn werk gaat en wat u ertegen kunt doen. Ook komen de onderwerpen babbeltrucs, meekijken bij pinnen, hulpvraagfraude en phishing weer aan bod.
Op 22 april kunt u kijken naar een Webinar over online veiligheid. U krijgt informatie over hoe u veilig kunt internetten. U krijgt uitleg over het belang van het gebruik van wachtwoorden, het belang van het maken van updates, het gebruik van een virusscanner en het maken van back-ups. Het is belangrijk dat u altijd eerst checkt voordat u ergens op klikt!
U kunt de Webinars volgen via de website maakhetzeniettemakkelijk.nl:
-      Op donderdag 15 april om 10.30 uur het Webinar over spoofing
-      Op donderdag 22 april om 10.30 uur het Webinar over veilig internetten
Als u niet in de gelegenheid bent om het Webinar op dit tijdstip te volgen dan kunt altijd op een later moment de Webinars terugkijken.
Gaat u hiervoor naar de website maakhetzeniettemakkelijk.nl op een moment dat het u uitkomt.

Tot slot

Helaas, het zaaltje blijft nog steeds dicht, alle activiteiten liggen stil, en de Algemene Ledenvergadering blijft, tot nader bericht, ook uitgesteld.
Zodra we meer weten en kunnen (organiseren) zal dit vermeld worden bij het zaaltje.
De biljarters zullen via e-mail op de hoogte worden gebracht.

De volgende ONS, het mei nummer, komt op maandag 26 april uit. Daarin ook weer natuurlijk de volgende nieuwsbrief, met hopelijk het positieve nieuws dat er versoepelingen zijn bekend gemaakt.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

 

Wij wensen jullie, ondanks alles, fijne Paasdagen!

Bestuur KBO De Goede Herder

 

Onderstaande regels gelden natuurlijk pas na nieuwe regels vanuit de regering.

Afspraken De Goede Herderzaal ter voorkoming Coronavirus

Thuisblijven bij verkoudheidsklachten

lichte hoest of verhoging (koorts)? Blijf thuis en ziek uit!!

Basisregels

Als je 1x op het pompje drukt (1 druppel) is voldoende.

De automatische deur is buiten functie gezet.

Daardoor wordt en blijft dit voor deze middag uw stoel.

De gastdames voorzien jullie, op gepaste afstand, van consumpties aan tafel.

Gebruik dit bordje zodat op afstand gezien kan worden of het toilet vrij is.
Na bezoek van het toilet minimaal 20 seconden handen wassen.