logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief april 2023

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Meteorologisch is de lente enkele weken geleden al begonnen. Het is nog wachten op de eerste echte lekkere warme lentezon. Het zou mooi zijn als we die in ieder geval met de Paasdagen tegemoet kunnen zien.
Deze brief bevat weer veel informatie, o.a. over ons feestje van het 60-jarig jubileum. Veel leesplezier.

ALV

Onder grote belangstelling hebben we afgelopen vrijdag de jaarlijkse ledenvergadering gehad. Deze belangstelling en betrokkenheid doet ons, als bestuur, goed. Financieel gaat het goed met ons. Dit jaar verwachten we wel grotere uitgaven dan voorgaande jaren. Vooral door het jubileum van volgende maand, ondanks dat we hier al jaren geld voor hebben gereserveerd. Helaas hebben we wel een lichte contributieverhoging moeten aankondigen. Vanaf 2024 gaat die met één euro omhoog naar € 24,-.
De vergadering werd afgesloten met een drankje en een hapje en veel gezelligheid.

Samen eten

Jullie kunnen je weer inschrijven voor “samen eten” op donderdag 13 april, vanaf 17.30 uur.
Zaal open 17.00 uur!

Het menu op die avond is:
Lentesalade (aangekleed bolletje rundvleessalade, gevuld eitje, boerenham, tomaat en komkommer
***
Kipspies met pindasaus met gevulde gele rijst, atjar en kroepoek
***
Vers fruitsalade

Vanaf woensdag 29 maart zitten wij op vrijdag-, woensdag- én maandagmiddag tussen 13 en 14 uur weer klaar om jullie in te schrijven. Kosten zijn, inclusief drankjes en koffie of thee na, 15,00 per lid. Niet-leden betalen € 17,50. Inschrijven kan slechts tot en met vrijdag 7 april, 14.00 uur. (i.v.m. Pasen)

60-jarig Jubileum

In deze ONS niet alleen de nieuwsbrief, maar ook de uitnodiging voor ons 60-jarig jubileum op zaterdag 22 april in de Tongerlose Hoef. Alle informatie over het feest staat in de uitnodiging, zoals hoe je kunt inschrijven en wanneer je verwacht wordt. Inschrijven is verplicht. Uiteraard zijn alle leden welkom.

Buurt VVV

In wijkcentrum ’t Sant, Beneluxlaan 74, krijgen ze steeds meer vragen van wijkbewoners. Over financiën, gezondheid, wet- en regelgeving, huisvesting etc. Op 14 maart start daarom de Buurt VVV in Wijkcentrum 't Sant.
Heeft u een vraag? Een moeilijke brief? Weet u niet precies bij wie u terecht kunt met uw vragen? 
Stel uw vraag dan aan een vrijwilliger van onze Buurt VVV. De Buurt VVV is open op dinsdag en donderdag van 13:00 tot 15:00.
Enthousiaste vrijwilligers denken met u mee en zoeken samen met u naar een antwoord of oplossing. Ook sturen ze u door naar de juiste instantie, als dat nodig is.
  
Biljarten

In september zijn we met vier teams gestart met de competitie 2022-2023. De resultaten van de teams zijn heel wisselend, het eerste team is geëindigd op een zesde plaats, het tweede team heeft bijna de gehele competitie de rode lantaarn in handen gehad maar heeft die de laatste wedstrijd kunnen overdragen aan Stokhasselt 2 en is voorlaatste geworden. Het derde team heeft ook lang in de onderste regionen gebivakkeerd en is ook op de voorlaatste plaats geëindigd. Last but not least, team 4 heeft tot het laatst meegestreden voor het kampioenschap. Het is jammer dat door omstandigheden, o.a. gezondheid, de laatste wedstijden niet met dezelfde teamsamenstelling gespeeld kon worden. Ondanks dat zijn ze toch eervol op de vierde plaats geëindigd.
Vrijdag 17 maart waren wij gastheer voor de grote finale van Bilcom. Deze middag was goed bezocht en iedereen heeft een spannende finale gezien. Vanuit bestuur Bilcom kregen wij, De Goede Herder, de complimenten voor de goede organisatie en waren we een prima gastheer.

Demodag Driewielfiets

In samenwerking met Giant Store van Bebber, Jac. Oppenheimstraat 17, worden er woensdag 5 april tussen 14:00 - 17:00 uur geheel vrijblijvend (gratis) en onder professionele begeleiding proeflessen aangeboden op de driewielfietsen van Tworby. Voor meer informatie zie het publicatiebord in de zaal.

Tot slot

De volgende ONS, het aprilnummer, komt uit op maandag 24 april. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd.
Nog even goed om te weten:

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/
Bestuur KBO De Goede Herder