KBO De Goede Herder                                                         Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                           Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                    BANK NL93 ABNA 0455 4684 00
www.goedeherderzaal.nl                                                                       K.v.K. 18074057

 

 

Nieuwsbrief augustus 2018

Beste leden van KBO de Goede Herder,
Vorige keer sprak ik de hoop uit op een mooie zomer, na dat prachtige voorjaar. Tjonge jonge, en wat voor een mooie zomer hebben we gehad tot nu toe. Met de Kermisweek werd het wel te extreem, maar nu zomert het weer lekker verder. Ik hoop dat jullie er toch van hebben kunnen genieten.
Verslagje Voorjaar reis naar Giethoorn
Helaas waren er op het laatste moment nog wat mensen verhinderd, maar uiteindelijk zijn we met 48 leden aan het voorjaarsuitstapje begonnen, donderdag ’s-morgens de 14e juni. Na een leerzaam bezoek aan een palingkwekerij annex rokerij in Scheerwolde, vervolgden we onze reis naar Giethoorn voor een lunch en boottocht. Na nog een wandeling in het mooie Venetië van het Noorden sloten we de dag af in het plaatsje Zeeland voor een heerlijk driegangendiner. Met de palingen onder de arm ging iedereen weer voldaan huiswaarts.
Samen eten op 23 augustus
Gezien het succes eerder in de donkere maanden achter ons, is eenieder in de gelegenheid zich weer in te schrijven voor deze gezellige activiteit. Voor € 12,- inclusief drankjes, bieden wij u een Zomerbuffet. U bent dus welkom op 23 augustus vanaf 17.30 uur.
Het Zomerbuffet bestaat uit:
Huis gemaakte huzarensalade gegarneerd met luxe vleessoorten
Stukjes haring
Vissalade
Gevulde eieren
Pommedori tomaten met Noorse garnalen
Coburger ham met Galia meloen
Gerookte zalm
Kip saté met nasi
Fruitsalade
Bijpassende koude sausen
Stokbrood en kruidenboter

Inschrijven tegen betaling kan elke vrijdag- en maandagmiddag van 13 tot 14 uur tot uiterlijk maandag 20 augustus in het zaaltje.
Mutatie in ons bestuur
Tijdens de Algemene Ledenvergadering die eind maart is gehouden door onze afdeling, is KBO-lid Ton Brenders toegetreden tot het bestuur. En daar zijn wij blij mee. In goed overleg is onlangs besloten dat Ton de secretariële activiteiten van Ab van Zijl over gaat nemen in de komende tijd. Deze wisseling heeft echter wel de instemming van de leden nodig. Hiervoor kunt u op donderdag 23 augustus tussen 17 uur en 17.15 uur (dus voorafgaand aan het samen eten) uw stem uitbrengen.
Inschrijven activiteit en restitutie
Het gehele jaar door organiseert onze afdeling activiteiten. Soms zijn dat activiteiten waarvoor wij een bijdrage moeten vragen. Denk aan onze reizen, samen eten, Kerstviering e.d.). Helaas zijn leden, om uiteenlopende reden, niet in staat om deze activiteit na inschrijving bij te wonen. Tot nu toe zijn we daar zeer coulant mee omgegaan. De praktijk leert echter dat het ons nogal wat geld kost als afdeling. Daarom hebben we besloten dat we, ongeacht de reden, alleen tot restitutie overgaan wanneer dat tot 72 uur voor het begin van de activiteit wordt doorgegeven. We rekenen op uw begrip.
Najaar reisje op 6 september
Zoals gebruikelijk ook dit jaar weer een reisje. Om de kosten wat te drukken niet te ver. De bus vertrekt donderdag 6 september ’s middags om 13.15 uur naar Hilvarenbeek. Opstappen doen we in de Petrus Canisiusstraat. We gaan in Hilvarenbeek het Doktersmuseum bezoeken, mét voordracht en rondleiding.
Na dit bezoek is eenieder nog vrij om even wat rond te wandelen in de aangrenzende Heemtuin, Vrijthof e.d. Daarna aan tafel voor een heerlijk drie gangen diner in restaurant LEUKETENDRINKEN aan de Diessenseweg.
VOORGERECHTEN; keuze uit:
Fingerfoodplank I gefrituurde uienringen I krokante kipreepjes I aioli garnaaltjes
Courgettesoep I pijnboompitjes I courgette
Tomatensoep I mascarpone I gegrilde gele paprika
HOOFDGERECHTEN, keuze uit:
Hoenderfilet I omhuld met bacon I pesto I stroganoffsaus I seizoengroenten I aardappelgarnituur
Schnitzel I champignon-, peper- of stroganoffsaus I seizoengroenten I aardappelgarnituur
Kabeljauw I Tomatensalsa I seizoengroenten I aardappelgarnituur
DESSERTS, keuze uit:
Crème brulee I vanille I slagroom I vers fruit
Chocolade blondie I witte chocolade I rood fruitschuim I bastogne crumble I vanille ijs
Koffie of thee met huisgemaakte lekkernij

Omstreeks 20.30 uur zijn we weer terug in Tilburg. De bijdrage daarvoor is € 30,-.
Inschrijven tegen betaling kan elke vrijdag- en maandagmiddag van 13 tot 14 uur tot uiterlijk 3 september in het zaaltje.

Vanaf eerste zondag in september zaaltje weer open op zondagmiddag.
Afgelopen wintermaanden was het zaaltje ook op zondagmiddag open van 13 uur tot 17 uur. Gezien het succes daarvan gaan we daar mee door. Vanaf zondag 2 september bent u weer van harte welkom.

Excursie in oktober
Een uitnodiging daartoe kunt u in de nieuwsbrief van september tegemoet zien. Het idee is om opnieuw een  rondleiding te organiseren in het Provinciehuis in den Bosch. Vorig jaar ging die op het laatste moment niet door vanwege protesterende boeren. Na een lunch op het Provinciehuis, deze rondleiding dus. Daarna dineren in de Lachende Vis in Empel. Als datum kunt u vrijdag 26 oktober noteren.

Datum Kerstviering
De datum van onze jaarlijkse Kerstviering is ook al vastgelegd. U kunt donderdag 20 december noteren. Inschrijven hiervoor in onze latere nieuwsbrieven

 

ANWB AutoMaatje Tilburg is op zoek naar vrijwilligers.
De Gemeente Tilburg, KBO en  ContourdeTwern gaan in samenwerking met de ANWB het project “ANWB AutoMaatje” opzetten in Tilburg. Op dinsdag 25 september 2018 gaan we officieel van start.
Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Ook in Tilburg raken steeds meer mensen geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.
Vrijwilligers van ANWB AutoMaatje vervoeren met hun eigen auto minder mobiele mensen. Zo kan men weer naar de kapper, de huisarts, een boodschap doen, maar ook weer lekker op de koffie gaan bij vrienden.
Om dit project tot een succes te kunnen maken zijn wij op zoek naar chauffeurs.
Heeft u een eigen auto? En heeft u tijd en zin om met een plaatsgenoot op pad te gaan? Dan zijn wij op zoek naar u. Voor het project hebben we een pool met chauffeurs nodig die dit project kunnen gaan uitvoeren. Als vrijwillige chauffeur krijgt u een onkostenvergoeding van €0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Deze vergoeding wordt betaald door de deelnemer. Uw auto moet een geldige APK keuring en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben.  Chauffeurs moeten jonger zijn dan 75 jaar en er wordt u gevraagd een Verklaring Omtrent Gedrag af te geven. U bepaalt zelf hoe vaak u wilt rijden.

Wat mag u van ons verwachten:
-        ondersteuning en begeleiding
-        vergoeding van de verklaring omtrent gedrag
-        Deskundigheidsbevordering
-        elk jaar een leuk presentje en bedankmomentje.

Contact
Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Pascalle van Poppel, coördinator ANWB AutoMaatje Tilburg, op 06-81330298 of AutoMaatje@contourdetwern.nl

Tot slot
Wist u dat deze nieuwsbrief ook terug te lezen is op de site van www.goedeherderzaal.nl Onder het kopje KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”. De volgende nieuwsbrief verschijnt vanaf 3 september.

Bestuur KBO de Goede Herder