KBO De Goede Herder                                                         Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                           Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                    BANK NL93 ABNA 0455 4684 00
www.goedeherderzaal.nl                                                                       K.v.K. 18074057

 

 

Nieuwsbrief augustus 2019

Beste leden van KBO De Goede Herder,
Ook dit jaar heeft de zomer weer nieuwe records gehaald, het was af en toe behoorlijk puffen. Veel leden zochten de verkoeling van de airco in ons zaaltje, dat zoals u weet, nauwelijks dicht is geweest deze zomer. Toch heeft het bestuur niet stilgezeten. In deze nieuwsbrief leest u daar meer over. En tot slot, onze biljarters hebben sinds begin juli weer prima gerenoveerde biljarts tot hun beschikking. Inmiddels alweer vele uren op gespeeld, om het juiste gevoel te krijgen….

Biljarttoernooi Heikant
Afgelopen maand hebben diverse biljarters van ons deelgenomen aan het biljarttoernooi van De Heikant en hebben daar een goed resultaat behaald. Ad Smulders viel in de prijzen omdat hij de snelste partij had gewonnen, in 10 beurten was hij de winnaar en Theo Janssen is op de  2e plaats geëindigd in zijn poule. Leo Weeterings is 1e geworden in zijn poule en tevens algeheel kampioen van alle poules. Ad, Theo en Leo van harte gefeliciteerd.

Samen eten 29 augustus
Natuurlijk beginnen we daar weer mee in augustus. Hebben we jullie beloofd. We hebben Jurgen en Lenie gevraagd om een heerlijk zomerbuffet klaar te maken voor ons. Dat maakt het, eenmalig, wel wat prijziger als dat u gewend bent.
Het menu bestaat uit huis gemaakte huzarensalade af gegarneerd met luxe vleessoorten, stukjes haring, vissalade, gevulde eieren, pommedori-tomaten met Noorse garnalen, Coburgerham met Galia meloen, gerookte zalm, kipsaté met nasi, fruitsalade, bijpassende koude sausen, stokbrood en kruidenboter. Als toetje ijs met fruit en slagroom.
Zaal open 17.30 uur.
Inschrijven tegen betaling van € 15,- (incl. drankjes, en thee en koffie toe) kan vanaf 9 augustus, elke maandag- en vrijdagmiddag van 13 tot 14 uur, tot uiterlijk maandag 26 augustus in het zaaltje.

Najaarsreis donderdag 19 september
In totaal 64 leden hebben in juni genoten van de voorjaarsreis. Dat was de Smokkeltocht in de omgeving van Soerendonk. Het weer was ons gunstig gezind die dag. Eten en drinken was prima geregeld en de tonprater zorgde voor een lach op eenieders gezicht. En wat een leuke chauffeuse hadden we die dag: Chrissy. We hebben haar weer gevraagd voor de najaarsreis die we voor jullie in petto hebben. Hopelijk wordt die net zo’n succes.
We hebben een reis naar Urk uitgezocht; Beleef en ontdek Urk!
Plaats van vertrek: Petrus Canisiusstraat
Aanwezig 07.45 uur, de bus vertrekt om 08.00 uur.
Verwacht tijdstip van terugkomst ca 20.30 uur.
Kosten € 45,00 p.p. Deze kunt u betalen bij inschrijven. Meld u tijdig aan, want vol is vol. Introducees betalen € 20,- meer. Wordt u lid van onze afdeling dan betaalt u ook maar € 45,00.
Eigen leden hebben wel voorrang op introducees. Dus mocht de bus onverhoopt vol zijn met eigen leden, dan krijgen introducees hun geld terug.
Inschrijven kan elke maandag- en vrijdagmiddag van 13 tot 14 uur in het zaaltje.
Er kan gebruik worden gemaakt van de “meedoenregeling”.
De kosten voor deze reis en de voorjaarsreis in juni hebben we laag kunnen houden door de actie (crowdfunding) die we dit jaar gehouden hebben bij “Voor de Ouderen”. Hier hebben we een aanzienlijk bedrag aan subsidie van ontvangen. Let op, het is geen garantie dat we volgend jaar weer eenzelfde subsidie kunnen ontvangen. Indien we hier geen gebruik meer van kunnen maken dan zal de eigen bijdrage aanzienlijk hoger zijn dan dit jaar.

Beleef en ontdek Urk
Vroeger een eiland nu een polder. Beleef de geschiedenis van Urk. We rijden rechtstreeks naar Urk en worden ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee met gebak. Daarna gaan we o.l.v. een gids een prachtige rondrit maken door het nieuwe gedeelte van Urk, ook rijden we langs het palenscherm. Het bestaande 1231 meter lange palenscherm uit 1662 is een overblijfsel van de vroegere strijd tegen het water van de Zuiderzee en bovendien een belangrijke historische markering. We brengen een bezoek aan de IJsselmeer-afslag en u krijgt vooraf uitleg en een film te zien over de visserij. Bij het interactieve veilingspel waant u zich even als een echte vishandelaar en voor de beste Handelaar is er een leuk prijsje. We vervolgen onze rondrit en gebruiken bij Restaurant de Goede Aanloop een heerlijke lunch. ’s Middags bent u vrij om Urk op eigen gelegenheid te bezoeken. Loop eens door de doolhof van steegjes in het pittoreske dorpje, en ontdek de leuke winkeltjes of een van de vele terrasjes. Rond de klok van 15.45 uur vertrekken we weer naar Brabant en sluiten deze dagtocht af met een heerlijk diner in Restaurant Slenkenhorst in Harderwijk.
Dagtocht is incl. 2 x koffie met gebak, rondrit o.l.v. een gids, bezoek aan de visafslag, deelname aan het veilingspel, diner, koffietafel met kroket en kibbeling, vervoer per luxe touringcar.

Opfriscursus Verkeerskennis voor senioren
Binnenkort (september tot november) worden weer opfriscursussen gehouden over de veranderde verkeersregels. Indien u interesse hebt kijk dan voor meer informatie op onze site www.goedeherderzaal.nl en op het publicatiebord in het zaaltje.

Tot slot
Het lijkt nog zover, maar ook voor onze Kerstbijeenkomst hebben wij al wat zaken geregeld. Over de precieze invulling leest u later, zo ook de inschrijving. Maar woensdagmiddag 18 december kunt u alvast noteren op uw kalender.
De volgende ONS mét nieuwsbrief kunt u vanaf 2 september weer tegemoetzien. Wist u dat deze nieuwsbrief ook terug te lezen is op de site van www.goedeherderzaal.nl. Onder het kopje KBO kun je kiezen voor ‘nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.

Bestuur KBO De Goede Herder