KBO De Goede Herder                                                         Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                           Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                    BANK NL93 ABNA 0455 4684 00
www.goedeherderzaal.nl                                                                       K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief augustus 2020

Beste leden van KBO De Goede Herder,

We zitten midden in de zomer. Met wisselend weer, de boeren klagen niet. Dus, tja …
We beleven een zomer onder andere omstandigheden. Aan die “nieuwe normaal” omstandigheden raken we al min of meer gewend. Soms al te veel en we laten bewust of onbewust de regeltjes al vieren.
Daarom willen we iedereen er nogmaals op attenderen: Blijf alert op de nieuwe omstandigheden en volg de regels op. Het is niet alleen voor uw eigen veiligheid maar ook voor de andere leden.
In het zaaltje bent u nog steeds van harte welkom. Steeds meer leden weten de weg weer te vinden. En wij, als bestuur, en natuurlijk ook onze gastdames, kijken er nauwlettend op toe, dat de regels die we hebben afgesproken ook worden nageleefd.
In deze nieuwsbrief een drietal uitnodigingen voor activiteiten in de komende maanden. Helaas, met restricties als het gaat om maximaal aantallen (dus vol is vol) en natuurlijk de regels waar we ons aan te houden hebben. Maar het lijkt ons nog steeds prima en verantwoord om onder deze omstandigheden voor jullie dit soort activiteiten te organiseren.

Samen eten.

Na een half jaar hebben we dit weer opgestart zoals jullie weten. Voor donderdagavond 30 juli hebben ruim veertig mensen zich opgegeven voor de bami schotel en alles wat daarbij hoort.
Volgende maand, donderdag 27 augustus hebben we weer een nieuwe “Samen eten” gepland.
Afgelopen jaren kregen Lenie en Jurgen veel complimenten van jullie voor de mosselen en spareribs die zij hadden klaargemaakt. Daarom herhalen we dit natuurlijk nog een keer.

Het menu bestaat dus weer uit een mosselpannetje, frites, sausjes, salade, stokbrood met kruidenboter. Mensen die niet van mosselen houden, kunnen daarvoor in de plaats voor lekkere gemarineerde spareribs kiezen. Als toetje hebben we een lekker ijsje.

U kunt weer inschrijven tegen betaling van € 12,50 (incl. drankjes, en thee en koffie toe) vanaf vrijdag 31 juli, elke vrijdag- en maandagmiddag van 13 tot 14 uur, tot en met uiterlijk maandag 24 augustus in het zaaltje.

Maximum aantal 44 personen, vol is vol!

Reisje

Onze jaarlijkse uitstapjes zal dit jaar, door de Coronabeperkingen, beperkt blijven tot één. We hebben hiervoor donderdag 10 september gepland en Gouda is het doel van deze dag. Wat we gaan doen staat uitgebreid beschreven op bladzijde 3. Daarin ook de vertrek- en aankomsttijd. Net zoals in het openbaar vervoer moeten we helaas gebruik maken van mondkapjes. Wij zorgen voor deugdelijke mondkapjes die dag. Zowel voor de heen- als de terugreis. Mocht u meer vertrouwen hebben in uw eigen mondkapje, geen enkel probleem.
Uiteraard blijven hier ook de RIVM-richtlijnen van kracht, zoals o.a. thuisblijven bij verkoudheid, keelpijn, hoesten of verhoging (koorts). Ook in de bus hebben we ons te houden aan bepaalde regels. Die laten we u tijdig weten wanneer u meegaat. Het maximaal aantal leden wat zich in kan schrijven is 60 (vol is vol).
Tegen betaling van € 42,50 kunt u zich in laten schrijven vanaf vrijdag 31 juli, elke vrijdag- en maandagmiddag van 13 tot 14 uur, tot en met uiterlijk maandag 31 augustus in het zaaltje. Mocht het maximum van 60 al eerder worden bereikt, dan komt u op de reservelijst.

Algemene Ledenvergadering.

Eindelijk gaat het dan toch lukken. Na alle Corona-perikelen die onze activiteiten hebben stil gelegd, zal onze Algemene Leden Vergadering (A.L.V.) plaatsvinden op dinsdag 25 augustus vanaf 14 uur. Een wat ongebruikelijke dag, maar hierdoor hoeven er geen andere activiteiten te worden verzet.

Op bladzijde 4 van deze nieuwsbrief treft u de agenda voor deze vergadering aan.
Neemt u deze mee bij uw bezoek aan deze ALV.

Wij hopen dat veel leden aanwezig zullen zijn maar moeten wel rekening houden met de richtlijnen van RIVM, denk bijvoorbeeld aan 1,5 meter afstand. We kunnen hierdoor maar maximaal 44 leden in het zaaltje plaatsen.
Als bestuur verantwoorden wij u over de gang van zaken van het afgelopen jaar, en horen wij ook graag wat u daarvan vindt. Koffie/thee met een lekker stuk gebak staan voor u klaar. We sluiten af met een glaasje en een hapje.

Helaas moet u zich dit jaar hiervoor inschrijven. U kunt dit doen vanaf vrijdag 31 juli, elke vrijdag- en maandagmiddag van 13 tot 14 uur, tot en met uiterlijk maandag 17 augustus in het zaaltje. Vol is vol!

Opfriscursus verkeerskennis.

We willen allemaal zo lang mogelijk blijven autorijden. Zolang je dit kunt blijven doen, behoud je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dat je mobiel blijft?
Veilig Verkeer Nederland organiseert, in opdracht van de gemeente Tilburg, dit jaar acht gratis Opfriscursussen Verkeerskennis voor de ervaren automobilisten uit de gemeente Tilburg.
De cursussen zijn gepland in september, oktober en november, inschrijving hiervoor sluit op 31 augustus.
Voor meer informatie zie het publicatiebord in het zaaltje of informeer bij een van de bestuursleden.

Tot slot.

Zoals al in de inleiding opgemerkt, blijven wij streng bij de uitvoering van de regels waar wij ons aan te houden hebben bij bezoek aan het zaaltje. In de praktijk echt laagdrempelig maar op die manier houden wij wel vervelende gevolgen buiten de deur. Laat u zich, ondanks deze regels, hierdoor niet weerhouden om mee te doen aan activiteiten. U bent welkom.

Ook met de bingo zijn we weer gestart deze maand. Opkomst was wel wat minder als wat we gewend zijn. Ondanks de lage opkomst was het toch weer ouderwets gezellig. Schroom niet; bent u gezond, kom ook eens kijken, wij zorgen voor de veiligheid in het zaaltje. U bent van harte welkom!

De volgende ONS, het septembernummer, komt op maandag 24 augustus uit. Daarin ook weer natuurlijk de volgende nieuwsbrief.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl  onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bestuur KBO De Goede Herder
GOUDA, DE STAD VAN AMBACHTEN EN STROOPWAFELS

Denk je aan Gouda… dan denk je aan stroopwafels

Vertrek 8.15 uur. Aanwezig 08.00 uur

U wordt ’s morgens ontvangen bij Ambachtelijk Gouda met een lekker kopje koffie en een heerlijke stroopwafel. In Ambachtelijk Gouda worden verschillende ambachten onder een dak gepresenteerd.
De bierbrouwer, pijpenmaker, kaarsenmaker, kaasmaker, stroopwafelbakker en het vervaardigen van Delfts Blauw. Er zijn meerdere demonstraties van de ambachten die u live kunt meemaken. Een mooi opgezette presentatie met prachtige decors, moderne videoschermen, oude materialen en originele attributen.

Ook hebben we voor jullie een workshop georganiseerd. Jullie kunnen zelf aan de slag met o.a. stroopwafels bakken en plateel schilderen. Wij zijn erg benieuwd naar jullie creativiteit.

Na de rondleiding en workshop staat er een heerlijke lunch voor u klaar (o.a. met croquet) vanaf ca 12.45 uur. Daarna kunt u ’s middags Gouda op eigen gelegenheid bezoeken en zullen wij jullie kennis testen met een puzzel over Gouda.

Gouda is niet alleen wereldberoemd om haar kaas, siroopwafels en het aardewerk, ook de stad zelf is meer dan een bezoekje waard.  De compacte binnenstad heeft vele bezienswaardigheden, zoals Het Oude Stadhuys en de Goudse Waag. Verder zijn er veel authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, grachten en vele hofjes.
Kortom een dagje Gouda…. Om nooit te vergeten.

Deze dagtocht sluiten we af met een heerlijk diner.

Thuis ca 21.00 uur

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

KBO
Afdeling De Goede Herder

Algemene Ledenvergadering 2020
Dinsdag 25 augustus, 14.00 uur.

Agenda

 1. Opening
 2. Mededelingen
 3. Notulen van de jaarvergadering van 2019
 4. Jaarverslag 2019 (toelichting door de secretaris)
 5. Financieel verslag 2019 (toelichting door de penningmeester)
 6. Verslag kascontrolecommissie
 7. Verkiezing nieuwe kascommissie
 8. Begroting 2020
 9. Contributie 2021
 10. Pauze
 11. Bestuursverkiezingen. Volgens schema treedt de voorzitter Nico Landsheer af.

Nico stelt zich herkiesbaar. Leden van KBO De Goede Herder hebben het recht zich beschikbaar te stellen voor een bestuursfunctie. En dat kan tot 25 augustus, 14 uur, bij een van de huidige bestuursleden.

 1. Activiteiten komend jaar
 2. Rondvraag
 3. Sluiting

Afspraken De Goede Herderzaal ter voorkoming Coronavirus

Thuisblijven bij verkoudheidsklachten

lichte hoest of verhoging (koorts)? Blijf thuis en ziek uit!!

Basisregels

Als je 1x op het pompje drukt (1 druppel) is voldoende.

De automatische deur is buiten functie gezet.

Daardoor wordt en blijft dit voor deze middag uw stoel.

De gastdames voorzien jullie, op gepaste afstand, van consumpties aan tafel.

Gebruik dit bordje zodat op afstand gezien kan worden of het toilet vrij is.
Na bezoek van het toilet minimaal 20 seconden handen wassen.