logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief december 2022

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Na het verzetten van de klok is het al wel weer vroeg donker, maar die luidde vooralsnog niet de overgang in naar herfst- en winterweer. Het ene na het andere weerrecord sneuvelt. De warmste oktober maand ooit!  Echter, de laatste bladeren vallen, we zullen er toch aan moeten geloven.

Energietoeslag

Vorige maand hebben jullie in de nieuwsbrief een artikeltje kunnen lezen over de energietoeslag. Met name de drempelverhoging van 120% naar 130% van het bijstandsinkomen was daarin de aanleiding. We hebben een aantal mensen kunnen helpen met de aanvraag. We hebben toen gemeld dat dit maar tot 1 november zou kunnen. Maar dat klopt niet. Het kan nog steeds, tot 31 december van dit jaar.
Mocht je twijfelen, neem contact op met een van de bestuursleden.

Bezoek van Goghmuseum

Op vrijdag 9 december staat dit uitstapje gepland. We doen dit met het maximaal aantal leden (45). Voor degenen die zich hebben ingeschreven; verzamelen om 09.00 uur op de hoek Petrus Canisiusstraat/Postelse Hoeflaan. Vertrek stipt om 09.30 uur.

Nieuwe gastdames

Onlangs hadden we overleg met onze gastdames. Dat doen we regelmatig met ze. Dat is niet alleen gezellig, maar zijn we nog beter in staat om al onze, al dan niet geplande activiteiten, voor te bereiden zodat alles op rolletjes blijft lopen. Voor Willemien en Anita was dit overleg de eerste keer. We hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om alle gastdames eens samen op de foto te zetten.

 

Achterste rij van links naar rechts:
Cecilia, Anita, Tonnie en Betsie

Voorste rij:
José, Willemien en Toos

 

 

 

Ledenadministratie

Zoals elke vereniging hebben wij ook een ledenadministratie. Onze secretaris gebruikt daarvoor een programma, wat beschikbaar is gesteld door KBO Brabant. Hij gaat daar zeer secuur mee om, en houdt daarbij natuurlijk ook de strenge regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming in acht. Dringend verzoek aan onze leden, om alle persoonlijke wijzingen, van welke aard dan ook, door te geven aan onze secretaris. Zijn emailadres en telefoonnummer staan rechtsboven op het voorblad.

Samen eten

Volgende maand geen “samen eten”. Mede door de Kerstbijeenkomst slaan we dit een keertje over. In de nieuwsbrief van december is er weer een nieuw menu en de mogelijkheid om in te schrijven.

Kerstbijeenkomst op vrijdag 16 december

Ná drie jaar is eindelijk weer alles mogelijk. En daar zijn wij blij mee. We gaan jullie een gezellige middag bezorgen met eten, drinken en livemuziek!
Behalve bestuur en gastdames is er plaats voor 70 leden die middag. Dus vol is vol.

De kosten zijn slechts € 5,00!
De zaal gaat open om 13.00 uur. Om ca 13.30 uur beginnen we.

Inschrijven kan vanaf vrijdag 25 november. Van 13.00 tot 14.00 uur. En vervolgens elke maandag- en vrijdagmiddag tot uiterlijk 12 december of al eerder wanneer het vol is.

Nieuwjaarsbijeenkomst maandag 2 januari

Ook na drie jaar eindelijk weer onze traditionele nieuwjaarsborrel. Iedereen krijgt de mogelijkheid om elkaar weer het beste voor het nieuwe jaar te wensen. We zorgen voor een kopje koffie en thee met iets lekkers bij ontvangst en daarna nog een lekker glaasje en hapje.
De zaal is maandag 2 januari vanaf 14.00 uur open. Gezellig als jullie daarbij aanwezig kunnen zijn.

Tot slot

De volgende ONS, het januari-nummer, komt uit op maandag 19 december. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd.

Nog even goed om te weten:

 

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/
Bestuur KBO De Goede Herder