logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

Nieuwsbrief december 2023

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Ook zo genoten van die prachtige herfstkleuren in de laatste weken? Helaas ging dat gepaard met veel regen. Het waterpeil staat op een hoogte als nooit tevoren konden we lezen. Het zij zo, op naar de gezellige decembermaand.

Verslag reis naar Brussel

Vrijdag 17 november hadden we een cultureel/educatief uitstapje naar het Europees Parlement en het Huis van de Europese Geschiedenis in Brussel.
Precies volgens het spoorboekje vertrok onze bus om 09.00 uur ’s morgens. Net voorbij Antwerpen, in de bus, even een stop voor een bakkie koffie of thee. Daar werden ook de goed gevulde tasjes met de lunch uitgedeeld, die ‘s morgens in alle vroegte waren voorbereid en ingepakt door vrijwilligers.
Zowel in het Europees Parlement als het Huis van de Europese Geschiedenis was een pittige security check, het leek wel of we bij een luchthaven waren. Gelukkig kwamen we daar allemaal zonder mankeren doorheen.
Europarlementariër Tom Berendsen vertelde ons in duidelijke bewoordingen waar hij zich zoal mee bezighoudt, en wat de werkwijze is van het Europees Parlement. Ook vragen van onze leden beantwoordde hij met deskundigheid. We sloten af met een bezoek aan de indrukwekkende plenaire zaal. Vervolgens kregen we met hulp van gidsen een toelichting in het nabij gelegen Huis van de Europese Geschiedenis. Erg interessant, maar helaas in te weinig tijd. We moesten rekening houden met de avondspits in Brussel, en die was er ook, en met de gereserveerde tijd in een restaurant in Hooge Mierde. Hier sloten we de dag af met een heerlijk driegangendiner.
Precies op de geplande tijd van 21 uur waren we weer terug in Tilburg. Enigszins vermoeid, maar terugkijkend op een prachtige dag.

Kerstbijeenkomst vrijdag 15 december

Vorig jaar hadden we een grandioze Kerstbijeenkomst. Dat gaan we dit jaar herhalen met opnieuw live muziek, heerlijke hapjes, drankjes en een loterij.

Inclusief bestuur en gastdames is er in totaal plaats voor maximaal 80 personen.

De kosten zijn slechts € 5,00!
De zaal gaat open om 13.00 uur. Om ca 13.30 uur beginnen we.

Inschrijven kan pas vanaf vrijdag 1 december, van 13.00 uur tot 14.00 uur. Vervolgens elke maandag- en vrijdagmiddag tot uiterlijk 11 december, maar let op: vol is vol!

Nieuwjaarsreceptie woensdag 3 januari

Natuurlijk krijgt iedereen de gelegenheid om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar.
We zorgen voor een kopje koffie en thee met iets lekkers bij binnenkomst en daarna nog een lekker glaasje en hapje om het nieuwe jaar goed en gezellig in te luiden.
De zaal is woensdag 3 januari vanaf 14.00 uur open. Inschrijven is niet nodig, wij vinden het gezellig als jullie hierbij aanwezig kunnen zijn. Loop gerust even binnen.

Opknapbeurt van de zaal

In januari krijgt het zaaltje een fikse opknapbeurt. De schilder gaat ons hele “thuishonk “ van een frisse nieuwe verflaag voorzien. Helaas is daardoor het zaaltje gesloten voor alle activiteiten. Dus ook voor ons. In goed overleg met ons gaat de schilder deze klus uitvoeren vanaf donderdag 11 januari t/m donderdag 18 januari. Voor ons is er vooraf ook nog werk te doen, we gaan woensdag 10 januari alles van de muur halen. De zaal is dan wel open maar je kunt enige hinder van ons hebben.
Vrijdag 19 januari is de zaal weer open maar kunnen jullie wederom nog wat hinder hebben van het terugzetten en hangen van diverse spullen.

Senioren Expo in Veldhoven

Van dinsdag 16 januari t/m zondag 21 januari 2024 wordt in Veldhoven weer de superleuke Senioren Expo gehouden. Voor meer informatie, zie flyer op het prikbord in het zaaltje. Onze secretaris beschikt nog over een aantal vrijkaartjes. Wie het eerst komt ….

Energiebox
De Energiebox is een cadeautje van de gemeente Tilburg en de drie deelnemende woningcorporaties: TBV wonen, Tiwos en WonenBreburg. Hun doel: door middel van een persoonlijk advies energie te besparen bij de huurders van woningcorporaties en de woningeigenaren van Tilburg. Daarmee gaan ze bijdragen aan een duurzamer Tilburg. Wellicht dat jullie zelf al benaderd zijn. Zo niet, kijk eens op https://energiebox.org/tilburg. Daar vind je alle benodigde informatie en kun je je aanmelden. Gratis!
Tot slot

De laatste ONS van dit jaar, het januarinummer, komt uit op maandag 18 december. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd. Nog even goed om te weten en alvast de moeite waard om te noteren:

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.

Bestuur KBO De Goede Herder