logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief februari 2021

Beste leden van KBO De Goede Herder,

De feestdagen liggen alweer een maandje achter ons. Helaas het coronatijdperk nog niet. De lockdown, met zelfs een avondklok, houdt ons nog steeds in zijn greep.
Verder laat de winter ook af en toe van zich spreken. Kortom, barre tijden beste mensen.
Schrale troost, we zitten met z’n allen, wereldwijd, in hetzelfde schuitje. Hopelijk brengen de maatregelen, en de al veel geroemde vaccins uitkomst en verlichting de komende maanden.
Zoals jullie zullen begrijpen, kunnen wij momenteel nog steeds niet veel betekenen voor jullie. Wellicht in de volgende brief positief nieuws, zoals het weer opengaan van het zaaltje, en de gebruikelijke activiteiten die we weer kunnen organiseren voor jullie.

De Meedoenregeling
De gemeente Tilburg kiest voor een nieuwe aanpak met meer maatwerk en minder algemene regelingen. Hiervoor is de inkomensgrens verlaagd van 130% naar 120% van het minimum inkomen. Dat betekent dat inwoners met een inkomen of vermogen boven de 120% geen recht meer hebben op de Meedoenregeling. Inwoners van wie de gemeente het inkomen of vermogen niet heeft kunnen vaststellen, hebben in de week van 11 januari een brief ontvangen. Zij krijgen hulp bij het berekenen van hun inkomen en vermogen. Mocht u desondanks nog vragen of twijfels hebben, neem gerust contact op met het bestuur.

Contributie 2021
Eind februari wordt automatisch de contributie geïncasseerd van de leden die een machtiging hebben afgegeven. Degenen die dit niet hebben gedaan krijgen op papier een uitnodiging om de contributie handmatig te betalen. De contributie voor 2021 bedraagt € 23,00. Zoals we u dat al eerder hebben laten weten geschiedt de automatische incasso vanaf ons nieuwe rekeningnummer bij de Rabobank: NL52 RABO 0357 5792 40.

Oplichting en corona
Oplichters in de periode van vaccinatie tegen corona
LET OP ALS U GEBELD WORDT VOOR EEN AFSPRAAK OM TE VACCINEREN!!
De daders doen zich (bijvoorbeeld) voor als ‘Team Thuiszorg’ of ‘GGD’ of het is zogenaamd een gezamenlijke actie van huisartsen, Thuiszorg en GGD. Mensen worden gebeld om een
(nep-)afspraak te maken voor vaccinatie tegen corona. Er wordt geld voor gevraagd. De daders hebben op elke vraag een antwoord paraat, soms weten ze zelfs je geboortedatum. Ze beweren bijvoorbeeld dat u nog een brief ontvangt, maar er moet nu wel alvast betaald worden via een digitaal betaalverzoek. Er wordt beweerd dat de verzekering het terugbetaalt. 
Trap er niet in, want het zijn allemaal leugens om mensen geld afhandig te maken.

De coronatest en het vaccin zijn altijd gratis!
Hoe het echt werkt:
De GGD vraagt nooit geld voor coronatesten of vaccinaties. Zodra u aan de beurt bent voor het coronavaccin ontvangt u een brief van de GGD. In die brief staat een telefoonnummer, u belt zelf naar de GGD om een afspraak te maken.

Vertrouw altijd op uw ‘niet pluis gevoel’
Waar kunt u terecht? 
KBO-Brabant wil u natuurlijk altijd te woord staan maar soms moet er snel gehandeld worden. 
Maak geen geld over, hang op en meld het allereerst bij de politie
Heeft u wel geld aan oplichters overgemaakt, bel direct uw bank. Soms kunnen zij het betaalverkeer nog stopzetten. Ook kunt u terecht bij de fraudehelpdesk: 088-7867372.
Bij twijfel kunt u altijd de GGD bellen op nummer 0800-1351. Zij zijn dagelijks (ook in het weekend!) telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. 

Tot slot
U begrijpt, ons zaaltje blijft voorlopig dicht. En daarmee vervallen ook al onze activiteiten zoals b.v. de bingo, gymnastiek etc. etc.
Zodra we meer weten en eventueel ook weer open kunnen zal dit aangeplakt worden bij het zaaltje.
De biljarters zullen via e-mail op de hoogte worden gebracht.

De volgende ONS, het maartnummer, komt op maandag 22 februari uit. Daarin ook weer natuurlijk de volgende nieuwsbrief, met hopelijk daarin het positieve nieuws dat we weer (wat) meer voor jullie kunnen betekenen.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

 

Bestuur KBO De Goede Herder

 

Onderstaande regels gelden natuurlijk pas na nieuwe regels vanuit de regering.

Afspraken De Goede Herderzaal ter voorkoming Coronavirus

Thuisblijven bij verkoudheidsklachten

lichte hoest of verhoging (koorts)? Blijf thuis en ziek uit!!

Basisregels

Als je 1x op het pompje drukt (1 druppel) is voldoende.

De automatische deur is buiten functie gezet.

Daardoor wordt en blijft dit voor deze middag uw stoel.

De gastdames voorzien jullie, op gepaste afstand, van consumpties aan tafel.

Gebruik dit bordje zodat op afstand gezien kan worden of het toilet vrij is.
Na bezoek van het toilet minimaal 20 seconden handen wassen.