logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

Nieuwsbrief februari 2024

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Alweer de eerste nieuwsbrief van dit jaar. De feestdagen liggen al weer enkele weken achter ons.
Van een echte winter met veel sneeuw en ijs is nog geen sprake. Hopelijk blijft dat zo.

Nieuwjaarsbijeenkomst woensdag 3 januari
Deze bijeenkomst werd erg druk bezocht. Ca. 60 leden wensten elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje, een gelukkig en vooral gezond nieuw jaar. Wij als bestuur sluiten ons daar natuurlijk graag bij aan!

Contributie
Eind februari wordt automatisch de contributie geïncasseerd van de leden die een machtiging hebben afgegeven. Degenen die dit niet hebben gedaan krijgen op papier een uitnodiging om de contributie handmatig te betalen. De contributie voor 2024 bedraagt € 24,00. De incasso van de contributie die onze biljarters jaarlijks betalen zal eind maart worden uitgevoerd.

Consumpties
Ook wij zijn, net zoals jullie, voor onze boodschappen meer geld kwijt. Dat betekent, dat wij de prijzen, helaas, per 1 februari gaan verhogen. Een kopje koffie of thee wordt met vijf cent verhoogd en gaat naar € 0,75. Uiteraard blijft het eerste bakkie gratis. Fris e.d. gaat met een dubbeltje omhoog en wordt dan € 1,50. Consumptiekaarten die vanaf 1 februari worden verkocht zijn daardoor met één vakje verminderd.

Opknapbeurt van de zaal
In de afgelopen week is ons zaaltje van een nieuwe, frisse verflaag voorzien. Het zaaltje was daarom ruim een week gesloten. Het ziet er nu allemaal weer top uit en we kunnen weer genieten van ons zaaltje. Vanaf nu geen enkel obstakel meer om al onze gezellige activiteiten weer te hervatten.

Beneluxband
Deze band is al ruim 50 jaar actief in de wijk. Zij zijn begonnen als drumband “het Zand” en bestaat uit ca 25 muzikanten. Zij spelen populair-, mars- en dansmuziek. Op zondag 3 maart verzorgen zij vanaf  14 uur een optreden in ons zaaltje. Ook KBO leden zijn welkom. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Samen eten Februari
Het menu voor de komende maand:

Tomaten- groentesoep
geserveerd met brood en kruidenboter
***
Varkenshaas met roomsaus
bloemkool met groentesaus
gekookte krieltjes met boter en peterselie
***
Chocolade ijstaart met slagroom

Dit “Samen eten” in februari is op donderdagavond de 22e vanaf 17.30 uur. Zaal open 17.00 uur.

Vanaf vrijdag 2 februari zitten wij op vrijdag-, én maandagmiddag tussen 13 en 14 uur weer klaar om jullie in te schrijven. Kosten zijn, inclusief drankjes én koffie of thee na, 15,00 per lid. Niet-leden betalen € 17,50. Inschrijven kan tot en met maandag 19 februari, 14 uur. Heb je interesse, ben er op tijd bij! Het maximum aantal leden wat zich in kan schrijven is 70 zoals jullie weten.

Opfriscursus verkeerskennis chauffeurs
In maart en april worden door Veilig Verkeer Nederland (VVN) opfriscursussen gegeven. Voor meer informatie zie het publicatiebord in het zaaltje.

Tot slot
De volgende ONS, het maartnummer, komt uit op maandag 26 februari. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd. Nog even goed om te weten:

De les van 7 februari zal 14 februari (carnavalsweek) ingehaald worden en die van 21 februari zal in de meivakantie ingehaald worden.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

Bestuur KBO De Goede Herder