KBO De Goede Herder                                                         Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                           Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                    BANK NL93 ABNA 0455 4684 00
www.goedeherderzaal.nl                                                                       K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief januari 2021

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Normaal begint dit stukje tekst positief. Nu net aan het begin van de derde lockdown, waarbij alleen nog de meest essentiële winkels open mogen zijn, is dat moeilijk. Alle gezellige gelegenheden, b.v. kerstbijeenkomsten, gezellig aan tafel met kinderen en kleinkinderen en dingen die zo gebruikelijk zijn in deze tijd van het jaar, zijn niet mogelijk. De warmte, het knuffelen, elkaar verwennen met kadootjes….

We zullen het tegoed moeten houden. Is het een idee om de Kerst een half jaartje op te schuiven, naar 25 en 26 juni bijvoorbeeld? Lekker lang licht, heerlijke temperaturen en dan de dingen doen die we nu missen?

Nee, Kerst en oud en nieuw horen in december thuis. Zoals we dat al ons hele leven gewend zijn. Grote kans dat we in de loop van volgend jaar ons weer vrijer kunnen én mogen voelen. Met als afsluiting een december zoals we die gewend waren.

Geplande bijeenkomsten in december en januari gaan niet door

De kerstbijeenkomst van 13 december werd verstoord door handhavers van de gemeente. Deze lieten ons duidelijk weten dat het verstrekken van eten en drinken absoluut niet getolereerd werd. Dat noodzaakte ons om de bijeenkomst af te sluiten. Zonder een hapje en een drankje! Gelukkig toonden de aanwezigen allen begrip voor de vervelende situatie die was ontstaan.
Dat betekende dat de geplande kerstbijeenkomst van woensdag 16 december ook niet door kon gaan. Al degene die zich daarvoor hadden opgegeven, hebben tijdig een telefoontje van een van de bestuursleden gekregen.

Wij hebben besloten, door deze overmacht, alle leden die zich hadden opgegeven voor de kerstbijeenkomsten, dus zowel voor de zondag als de woensdag hun inleg (€ 7,50) terug te betalen.
Dat is intussen al gebeurd als van deze leden een rekeningnummer bekend is bij ons. De overigen kunnen dat bij een van de bestuursleden terugvragen. Envelop ligt al klaar.

Door de lockdown sinds 15 december is het zaaltje onmiddellijk gesloten zoals u zult begrijpen.
Daarom ook geen nieuwjaarsborrel, geen bingo in januari, en ook geen ALV eind januari. Dit laatste wordt waarschijnlijk in maart gehouden, en zoals gebruikelijk wordt u daarover in de volgende nieuwsbrief geïnformeerd. Hopelijk kan het zaaltje 20 januari weer open. Daarover krijgt u nog bericht.

Tot slot.

Terugkijkend op dit jaar hebben wij als bestuur, ondanks de beperkingen, van alles willen organiseren, maar is er uiteindelijk niet zoveel terechtgekomen. Geen busreizen, geen andere buitenactiviteiten, beperkte toegang tot het zaaltje, etc. etc.

Om toch nog enigszins het jaar positief af te sluiten, hebben wij, als bestuur, jullie allemaal persoonlijk bezocht de afgelopen week en ondanks alles, fijne feestdagen gewenst en een attentie met een kaartje achtergelaten. Een enkel lid was niet thuis. Die heeft de attentie in de brievenbus gevonden.

Beste mensen, we kunnen ons voorstellen dat je je af en toe gefrustreerd en verdrietig voelt. Houd vol, heb oog voor elkaar, ben vriendelijk voor elkaar, houd de regels in acht, de betere tijden zijn nabij.

Nogmaals, fijne feestdagen en een voorspoedig 2021!

De volgende ONS, het januarinummer, komt op maandag 25 januari uit. Daarin ook weer natuurlijk de volgende nieuwsbrief.
Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl  onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

 

Bestuur KBO De Goede Herder

 

 

Afspraken De Goede Herderzaal ter voorkoming Coronavirus

Thuisblijven bij verkoudheidsklachten

lichte hoest of verhoging (koorts)? Blijf thuis en ziek uit!!

Basisregels

Als je 1x op het pompje drukt (1 druppel) is voldoende.

De automatische deur is buiten functie gezet.

Daardoor wordt en blijft dit voor deze middag uw stoel.

De gastdames voorzien jullie, op gepaste afstand, van consumpties aan tafel.

Gebruik dit bordje zodat op afstand gezien kan worden of het toilet vrij is.
Na bezoek van het toilet minimaal 20 seconden handen wassen.