logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief januari 2023

Beste leden van KBO De Goede Herder,

De winter slaat al vroeg toe dit jaar. De bekende donkere dagen voor de Kerst brachten al veel koude. Nog net geen sneeuw, maar de eerste nachtvorsten hebben we al achter de rug. Als bestuur hopen we dat jullie allen, warme, maar vooral gezellige feestdagen zullen hebben.

 Bezoek van Goghmuseum

Op vrijdag 9 december stond dit uitstapje gepland. De bus was ruimschoots op tijd aanwezig. Om goed elf uur stonden we daardoor al in het hartje van Amsterdam (Museumplein), en werden we verwelkomd door een gastheer van de sponsor van de Museum Plus bus; de Vriendenloterij. Na een prima lunch, werden we in vier groepen verdeeld, en kregen we een exclusieve rondleiding door het museum. De “aardappeleters”, “zonnebloemen” en al dan niet verwijderde “oren” hebben we kunnen aanschouwen. Het was genieten voor alle liefhebbers. De terugreis duurde een uurtje langer door files. Maar precies op de geplande tijd, 18.00 uur, stonden we weer op de vertrekplek, ruimschoots voor de aftrap van Argentinië tegen Nederland. Dat had een wat mindere afloop…

Verhoging consumptieprijzen.

Vorig jaar hebben we de consumptiekaart geïntroduceerd voor het afrekenen van een drankje of (tweede) bakkie koffie en thee. En dat bevalt iedereen prima. Uiteraard willen we de kosten voor onze leden zo laag mogelijk houden, maar wij ontkomen er ook niet aan, gezien de fikse prijsverhogingen, om de prijzen wat te verhogen. I.p.v. 17 vakjes treft u, vanaf nu, 15 vakjes aan op de kaart van € 10. Elke vakje vertegenwoordigt de waarde van een halve consumptie. Voor één vakje kunt u dus koffie of thee krijgen, voor een drankje kost u dat twee vakjes.
Contant betalen blijft uiteraard ook mogelijk. Thee/koffie 70 cent, de overige drankjes € 1,40.

Nieuwjaarsbijeenkomst maandag 2 januari

De zaal is maandag 2 januari vanaf 14.00 uur open zodat iedereen de gelegenheid heeft om elkaar het beste voor 2023 te wensen. Gezellig als jullie daarbij aanwezig kunnen zijn. De hapjes en drankjes staan klaar.

Samen eten

Na een maandje pauze, volgende maand, donderdag 19 januari, opnieuw “samen eten”.
Aanvang 17.30 uur, zaal open vanaf 17.00 uur. Vriendelijk verzoek om u zich aan deze openingstijd (vanaf 17.00 uur!)  te houden. Wij hebben namelijk nogal wat voorbereidingstijd nodig om de zaal op orde te brengen voor deze gezamenlijke activiteit.

Voorgerecht:             Chinese tomatensoep.
Hoofdgerecht:           Nasi, Saté ajam, babi ketjap met atjar en kroepoek.
Dessert:                      IJs met vruchtjes.

Jullie kunnen je inschrijven vanaf vrijdag 6 januari, tussen 13.00 uur en 14.00 uur.
Vervolgens elke maandag- en vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur, tot uiterlijk 16 januari.
Ook voor Samen eten zijn we, evenals met de consumpties, genoodzaakt om een kleine prijsverhoging door te voeren.  Kosten zijn vanaf 2023 15,00 per lid. Niet-leden betalen € 17,50.

Kerstbijeenkomst op vrijdag 16 december

Eindelijk, eindelijk kon het weer zonder enige beperking. In een bomvolle zaal hebben we deze vrijdagmiddag een gezellige Kerstbijeenkomst gehad. Met stemmige muziek, een leuke bingo en zelfs een loterij hebben de aanwezige leden aangename uurtjes beleefd. Aan hapjes en drankjes geen gebrek. Bij het naar huis gaan werden onze leden nog verrast met een leuke kerstattentie. De niet aanwezige leden krijgen die natuurlijk ook. Een van de bestuursleden staat bij u binnenkort aan de deur, of heeft daar al gestaan.

Tot slot

De volgende ONS, het februari-nummer, komt uit op maandag 23 januari. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd.

Nog even goed om te weten:

 

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

Bestuur KBO De Goede Herder