KBO De Goede Herder                                                         Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                           Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                    BANK NL93 ABNA 0455 4684 00
www.goedeherderzaal.nl                                                                       K.v.K. 18074057

 

(Extra-) nieuwsbrief juli 2020

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Alweer bijna een maand is het zaaltje open en ons leven wat losser, losser van de strikte regelgeving waar we mee te maken hadden. En dat pakt gelukkig goed uit, dat blijkt uit de statistieken. Vanaf 1 juli wordt het daarom nog verder verruimd. Dat geeft ons ook de gelegenheid om meer activiteiten op te starten. Hierover meer in deze nieuwsbrief.

Samen eten.
Dit starten we natuurlijk weer op. Donderdagavond 30 juli om precies te zijn. We doen dit met hetzelfde menu als wat we jullie in maart hebben aangeboden:

Voorgerecht: Kerriesoep met kipreepjes en stokbrood
Hoofdgerecht: Bami schotel met saté en Foe yong hai
Toetje: IJs met perzik en aardbeiensaus.

De mensen die zich al hadden ingeschreven, vragen we om dit weer opnieuw te doen.  Zonder opgaaf van reden kunt u hier ook van afzien. Dan krijgt u uw geld terug, geen probleem. Alle andere leden die zich toen niet hebben opgegeven, en ook wel weer eens gezellig aan willen schuiven, laat het ons weten. Tegen betaling van € 10,- (incl. drankjes, thee en koffie) kan worden ingeschreven op vrijdag- en maandagmiddag tussen 13 en 14 uur. De eerste dag van inschrijving is vrijdag 3 juli.

Bingo.
Begin van dit jaar lieten we jullie al weten dat de maandelijkse bingo niet meer op de gebruikelijke tweede donderdag van de maand zou plaatsvinden, maar op de tweede dinsdag. Na vijf maanden onthouding starten we dit ook weer op. Dinsdagmiddag 14 juli bent u weer op de gebruikelijke tijd van harte welkom.

Reisje.
Donderdag 10 september staat ie nog steeds gepland. Per 1 juli zijn de touringcarbedrijven weer in de gelegenheid gesteld om uit te rijden. De kans is dus groot, wellicht met mondkapjes op en andere maatregelen die we moeten volgen, dat we die dag gewoon op stap gaan. Vooralsnog is Gouda het doel van het reisje. Houd de volgende nieuwsbrief in de gaten voor uitgebreide informatie en de mogelijkheid tot inschrijven.

Algemene Ledenvergadering.
Deze was eind maart gepland, maar kon, om de door u bekende redenen, niet doorgaan. We hebben een nieuwe datum “geprikt”. Dinsdagmiddag 25 augustus om precies te zijn. Een wat ongebruikelijke dag, maar hierdoor hoeven er geen andere activiteiten te worden verzet. In de volgende nieuwsbrief krijgt u opnieuw de agenda, en de uitnodiging daartoe.

Vakantiesluiting.
Daar doen we de rest van het jaar niet meer aan. Genoeg dicht geweest. Dus op alle maandag-, woensdag- en vrijdagmiddagen zijn we al voor 13 uur open. Jullie zijn van harte welkom. En nog steeds, het eerste bakkie koffie of thee is gratis. Ook de zondagmiddagen komen daar over niet al te lange tijd weer bij.

 

Rijbewijs.
De Europese Commissie heeft besloten dat vanaf de dag dat het rijbewijs verlopen is (tussen 1 februari en 31 augustus 2020) iedereen nu in ieder geval maximaal zeven maanden mag blijven rijden. De maatregel is in alle EU-lidstaten geldig, waardoor er geen problemen zullen ontstaan in grensstreken. Bovendien geldt het voor alle rijbewijzen, dus ook die wegens een medische aandoening 3 of 1 jaar geldig zijn.

Meedoenregeling.
De gemeente heeft wat verwarring gesticht omtrent de regels. Uiteindelijk blijken ze toch dezelfde regels toe te passen zoals in 2019. Heeft u toch nog vragen, neem contact op met onze secretaris.

Tot slot.
Uiteraard hanteren we bij al onze activiteiten, en vooral natuurlijk in ons zaaltje, de regels en richtlijnen die ons zijn opgelegd. En dat gaat prima tot nu toe. We spreken elkaar daarop aan. Maar dat is nauwelijks nodig. Fijn om dat als bestuur zo mee te maken. Houd vol!

De volgende ONS, het augustusnummer komt op 27 juli uit. Vanaf deze zomer zal dat, om redenen, voortaan altijd op de laatste maandag van de maand zijn. Daarin ook weer natuurlijk de volgende nieuwsbrief.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl  onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

 

Bestuur KBO De Goede Herder