logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief juli/augustus 2023

Beste leden van KBO De Goede Herder,

In deze brief weer nieuws over onze afdeling, variërend van “blikjes”, “samen eten”, Brussel, “tegenvallers” en de volgende kerstbijeenkomst.
Het aangename zomerweer van de laatste weken, en dat dat voorlopig nog niet voorbij is, zullen we maar gewoon koesteren.  Alhoewel, af en toe een buitje,  zou geen kwaad kunnen.
Zoals gebruikelijk in de zomermaanden, bestrijken zowel de Ons als de nieuwsbrief de komende twee maanden. Eind augustus komt dus pas weer de volgende uit.

Blikjes

Ook wij ontkomen niet aan de invoering van statiegeld op blikjes (en ook al enige tijd plastic flesjes). Uiteraard heeft het een goede reden, waar wij, net zoals iedereen, graag aan meewerken. Maar die teruggave van dat statiegeld moet bij inname door die “apparaten” in de supermarkten wel mogelijk zijn. De statiegeldcode moet namelijk goed leesbaar zijn.  Dus aan iedereen het verzoek, om bij consumptiegebruik in het zaaltje van frisdrank e.d. de blikjes niet te vervormen. Als dat toch onverhoopt gebeurt, dan zullen we helaas de kosten van zo’n blikje of flesje in rekening moeten brengen.

Samen eten Juli

Jullie kunnen je weer inschrijven voor “samen eten” op donderdag 20 juli, vanaf 17.30 uur. Zaal is open vanaf 17.00 uur!

Frisse salade met mandarijn, gerookte kip en honing- mosterdsaus
met brood en kruidenboter
***
Rouleau van witvis en zalm met hollandaisesaus
gegratineerde aardappels
warme groenten mix
rauwkost
***
Pannacotta met aardbeiensaus

Vanaf vrijdag 30 juni zitten wij op vrijdag-, én maandagmiddag tussen 13 en 14 uur weer klaar om jullie in te schrijven. Kosten zijn, inclusief drankjes én koffie of thee na, 15,00 per lid. Niet-leden betalen    € 17,50. Inschrijven kan tot en met maandag 17 juli, 14 uur.

Samen eten augustus

Omdat er eind juli geen nieuwsbrief uitkomt, kunnen jullie, als je wil, ook al vanaf 30 juni inschrijven voor “samen eten” op donderdag 17 augustus, vanaf 17.30 uur. Zaal is dan ook open vanaf 17.00 uur!
En dan is het menu:

Tomaat-gerookte paprikasoep
met brood en boter
***
Kipfilet stukjes in mediterrane saus
met ananas en groenten
pasta-tomaten en groenten
groene salade
***
Tiramisu

Kosten zijn, inclusief drankjes én koffie of thee na, 15,00 per lid. Niet-leden betalen € 17,50. Inschrijven kan tot en met maandag 14 augustus, 14 uur.

Verslagje Voorjaarsreis op 14 juni

Nog nooit zijn we met zoveel mensen op reis gegaan. Ondanks nogal wat afzeggingen in de laatste week! Uiteindelijk zijn we met 73 leden, in een heuse dubbeldekker, afgereisd naar het zuiden van dit mooie land.
In het klooster in Wittem werden we bijgepraat over de eeuwenoude geschiedenis daarvan. Vooral de katholieke geschiedenis van de laatste 50 jaar, kwam bij menigeen nog bekend voor.
Na een prima lunch op de Vaalserberg, gingen we richting Valkenburg.! Daar werden de meer dan zomerse temperaturen veraangenaamd door de koelte van het ritje door de ondergrondse mergelgroeven. Voor de liefhebbers daarna keuze genoeg uit de vele terrasjes die Valkenbrug rijk is. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner in Thorn. Precies volgens schema waren we weer thuis. De gezichten spraken boekdelen.  Geweldige dag!
Onze “hoffotograaf Ton” (secretaris) heeft van dit uitstapje natuurlijk veel foto’s gemaakt maar ook onze leden hebben niet stil gezeten en ook diverse foto’s gemaakt. Aan die leden het verzoek om de foto’s, die ze gemaakt hebben, aan Ton door te sturen. We gaan deze bij een grote activiteit in het zaaltje aan alle leden laten zien. Altijd heel gezellig en roept herinneringen op.
De foto’s kunnen gestuurd worden naar ton.brenders@home.nl of via WhatsApp van 06-29487101.

 

Subsidie tegenvaller

In de afgelopen jaren hebben wij jullie altijd, tegen een zeer gereduceerd bedrag, kunnen laten genieten van onze uitstapjes. Voor ongeveer de helft van de werkelijke kosten. Dit kwam vooral door subsidieaanvragen, die steevast positief werden beantwoord op ons verzoek. Echter, de regels zijn veranderd onlangs. Op ons laatste subsidieverzoek kregen wij helaas negatief bericht. Dus op onze voorjaarsreis moesten wij fors bijleggen. Niet conform onze begroting.
Indien we geen nieuwe subsidiebronnen kunnen aanboren zullen we genoodzaakt zijn om de kosten van de reisjes te moeten verhogen. Maar we gaan er alles aan doen om dit te voorkomen.
Ondanks dat, we doen nooit tevergeefs een beroep op “Verrijk je Wijk” bijvoorbeeld, kijken we of er toch nog een reisje, in de herfst mogelijk is. Houd de nieuwsbrief in de gaten.

Cultuur/Educatief
Vorig jaar hebben we met een bus vol met leden van onze afdeling een bezoek gebracht aan het van Gogh museum in Amsterdam. De reis en entree werd toen gesponsord door de Vriendenloterij. Tegen zeer bescheiden kosten hebben we er toen, inclusief een lunch, een leuke dag van gemaakt.
Via KBO Brabant werden wij erop geattendeerd, dat er een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel, tegen lage kosten, mogelijk is. Dit in combinatie met een bezoek aan het Huis van de Europese Geschiedenis. Voor een aantal leden van ons wellicht zeer interessant. Zie het niet direct als een dagje weg, of op stap. Maar voor de geïnteresseerden onder ons…Wij hebben ons daarvoor aangemeld. We moeten nog een slag om de arm houden. Maar mocht het allemaal volgens plan gaan, dan is dat op vrijdag 17 november.  Let op: voor deze reis is plaats voor maximaal 60 personen.
Je kunt ‘m alvast noteren. Ook dit keer weer, houd de nieuwsbrief in de gaten!

 

Tot slot,

De volgende ONS, het septembernummer, komt uit op maandag 28 augustus. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd. Nog even goed om te weten:

 

En tja, wil je van de jaarlijkse Kerstbijeenkomst weer een gezellige middag maken, dan moet er alweer veel vooraf worden vastgelegd. En dat hebben we nu al gedaan. Noteer vrijdag 15 december maar alvast.
Tegen die tijd lezen jullie wel weer in de maandelijkse nieuwsbrief hoe je je daarvoor kunt aanmelden.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

  

Bestuur KBO De Goede Herder