logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief maart 2021

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Een avondklok, rellen in de wijk, een week met echt winterweer met daarbij veel koude nachten. Het was me wat de afgelopen weken. Het zal nog lang in ons geheugen gegrift blijven.

Positief nieuws is natuurlijk het feit dat het vaccineren nu echt is begonnen. Mogelijk dat velen van jullie de eerste inenting al hebben gehad. Er gloort weer perspectief beste mensen.

Helaas geeft het op dit moment nog niet de zo gewenste verlichting. We zullen ons nog wel even aan de regels moeten houden. Het gezellig samen zijn met familie, vrienden of kennissen, het laat nog even op zich wachten.

Belastingaangifte 2020
Het is weer tijd voor de jaarlijkse aangifte. Ook dit jaar is Ad van Rooy weer bereid gevonden om dit voor de leden van KBO De Goede Herder te doen. Voor een machtigingscode kunt u ZELF telefonisch contact op te nemen met de Belastingdienst, telefoon: 088 1236555, om deze code op te vragen. Je hebt daar niet persé een Digid voor nodig maar je moet daarvoor wel je BSN en geboortedatum bij de hand houden. De mogelijkheid bestaat dat u al automatisch bericht hebt gehad van de belastingdienst. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de eventuele partner. 
Ad van Rooy heeft met enkele van jullie al een afspraak gemaakt, of hij neemt nog contact met je op indien je de voorgaande jaren ook van de diensten van Ad gebruik hebt gemaakt.
Wilt u voor de eerste keer uw formulier door Ad in laten vullen dan kunt u een afspraak maken op telefoonnummer 013 468 27 68. Graag bellen op werkdagen tussen 10 en 12 uur in de ochtend.

Hulp bij reizen voor coronaprik
Om bij te springen zijn KBO-Brabant en de ANWB overeengekomen dat het ANWB-vervoersproject ‘AutoMaatje’ ingezet gaat worden om mensen ook naar vaccinatielocaties te brengen.
Bent u minder mobiel, hebt u een afspraak om u te laten vaccineren tegen Covid-19 en hebt u geen vervoer? Is zelf regelen lastig en kunt u geen redelijk beroep doen op vervoer met indicatie? ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt u met hun eigen auto. Het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis. U betaalt € 0,30 per gereden kilometer, plus eventuele parkeerkosten. U kunt twee dagen van tevoren een rit reserveren via 013 762 06 40. Automaatje Tilburg is te bereiken op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Creatief? Laat uw werk zien op de Ons Zomerfair in Brabant!
Er weer lekker op uit, wat hebben we daar zin in! In de hoop dat we het coronavirus tegen die tijd onder controle hebben, wil KBO-Brabant een Ons Zomerfair organiseren aan het einde van de zomer. Er zijn verrassend veel ambachtelijke talenten in onze Afdelingen. Na zo’n lang isolement willen we er een echt feestje van maken: op een mooi landgoed met eten en drinken, muziek, gezelligheid, veel standhouders én bezoekers, ergens centraal in Brabant. Wilt u uw werk voor een groter publiek exposeren - en wellicht verkopen?
Meld u dan aan voor een kraampje via de website: www.kbo-brabant.nl/zomerfair/

Indien u wel creatief bent, maar zich niet digitaal kunt aanmelden, bel dan naar Jacquelien Cuppers (073) 644 40 66. 
Bij voldoende deelname en natúúrlijk als het veilig kan, organiseert KBO-Brabant deze inspirerende Ons Zomerfair. U verplicht zich nog tot niets, er wordt overleg gepleegd met allen die zich hebben aangemeld. Doe mee!

 

Tot slot
Ook zo genoten van het heerlijk lenteweer afgelopen weekend. Wat een verschil met de week ervoor.

Helaas, het zaaltje blijft nog steeds dicht, alle activiteiten liggen stil en de Algemene Ledenvergadering is tot nader bericht ook uitgesteld.
Zodra we meer weten en eventueel ook weer open kunnen zal dit vermeld worden bij het zaaltje.
De biljarters zullen via e-mail op de hoogte worden gebracht.

Zoals al enkele keren gemeld; eind deze maand (25 februari) wordt de jaarlijkse contributie, € 23,- afgeschreven van uw rekening.

De volgende ONS, het aprilnummer, komt op maandag 29 maart uit. Daarin ook weer natuurlijk de volgende nieuwsbrief, met hopelijk daarin het positieve nieuws dat we weer (wat) meer voor jullie kunnen betekenen.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

 

Bestuur KBO De Goede Herder

 

Onderstaande regels gelden natuurlijk pas na nieuwe regels vanuit de regering.

Afspraken De Goede Herderzaal ter voorkoming Coronavirus

Thuisblijven bij verkoudheidsklachten

lichte hoest of verhoging (koorts)? Blijf thuis en ziek uit!!

Basisregels

Als je 1x op het pompje drukt (1 druppel) is voldoende.

De automatische deur is buiten functie gezet.

Daardoor wordt en blijft dit voor deze middag uw stoel.

De gastdames voorzien jullie, op gepaste afstand, van consumpties aan tafel.

Gebruik dit bordje zodat op afstand gezien kan worden of het toilet vrij is.
Na bezoek van het toilet minimaal 20 seconden handen wassen.