logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief mei 2023

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Helaas wil het nog niet vlotten met een mooi voorjaar en aangename temperaturen. Alle bomen kleuren al wel frisgroen, maar onze ramen en deuren blijven helaas nog gesloten. Wellicht dat de meimaand ons aangenaam gaat verrassen.

60-jarige Jubileumviering

Afgelopen zaterdag hebben we met meer dan 120 leden ons 60-jarig jubileum gevierd. De Tongerlose Hoef was onze feestlocatie. Een pracht locatie! Voor iedereen lekker dichtbij. Helaas liet het weer ons een beetje in de steek. Lekker buiten zitten was jammer genoeg niet mogelijk. Na ontvangst met koffie of thee met een “petit four” (met ons logo), werden de leden getrakteerd op lekkere hapjes en drankjes. Gezellige muziek werd wederom verzorgd door Bart van Loon, en de ingehuurde tonproater (Hans Verbaarschot) vermaakten de aanwezigen met leuke anekdotes en sketches. Aan het eind van de middag, voor het naar huisgaan, kon iedereen zijn buik nog (onbeperkt) vol eten wat de frietkar te bieden had. En natuurlijk afgesloten met een lekker ijsje. Als verrassing hebben alle aanwezigen bij vertrek nog een attentie ontvangen als aandenken van ons jubileum. Elk bestuurslid op hun beurt ontving uit handen van Josh van den Bongaardt, namens alle leden, een erg leuke attentie. Daarvoor onze hartelijke dank.
Uit de reacties die we van veel leden kregen, hebben we jullie (en uiteraard onszelf als bestuur) een fantastische middag bezorgd. Op naar het 75-jarig jubileum!

Samen eten

Jullie kunnen je weer inschrijven voor “samen eten” op donderdag 25 mei, vanaf 17.30 uur. Een week later omdat de derde donderdag Hemelvaartsdag is. Zaal open vanaf 17.00 uur!

In januari, door omstandigheden gedwongen, hebben wij zelf een Chinees/Indisch menu aan jullie gepresenteerd. En dat was een succes bleek uit jullie reacties. Daarom doen we dat in mei nog een keer. Wat kunnen jullie verwachten?

Chinese tomatensoep (met stukjes kip)

Nasi, Saté ajam (kip), Babi Ketjap, Foe Yong Hai, atjar en kroepoek.

Als toetje, een lekker ijsje.

Vanaf vrijdag 28 april zitten wij op vrijdag-, én maandagmiddag tussen 13 en 14 uur weer klaar om jullie in te schrijven. Kosten zijn, inclusief drankjes én koffie of thee na, 15,00 per lid. Niet-leden betalen € 17,50. Inschrijven kan tot en met maandag 22 mei 14 uur.

Voorjaarsreis

Als het goed is, staat woensdag 14 juni, al maandenlang op jullie kalender of in jullie agenda genoteerd. De dag waarop we onze voorjaarsreis hebben vastgelegd. Hieronder kunnen jullie lezen wat we jullie die dag gaan bieden, en vanaf wanneer jullie je hiervoor kunnen inschrijven.

KLOOSTER WITTEM EN MET TREINTJE DOOR DE GROTTEN IN VALKENBURG.

Vertrek woensdag 14 juni 8.30 uur, Petrus Canisiusstraat. Aanwezig 08.15 uur.

Woensdag 14 juni brengen we een bezoek aan het Redemptoristenklooster in Wittem, waar ook nog daadwerkelijk kloosterlingen wonen. U wordt ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee met een lekker stuk Limburgse vlaai. Hierna gaat u o.l.v. een gids een bezoek brengen aan het klooster. U komt op plaatsen waar u als individuele bezoeker niet kunt komen. Maak kennis met o.a. de kloosterkerk, grafkelder en kloosterbibliotheek. Voor de lunch (13.00 uur) rijden we naar Vaals (Wilhelminatoren). Een kroket ontbreekt uiteraard niet bij de lunch die we daar hebben. Daarna gaan we richting Valkenburg voor een rondrit met een treintje door de grotten. De Gemeentegrot is een oude kalksteengroeve, waar tot ongeveer 1950 mergel werd gewonnen. Mergel werd o.a. gebruikt voor het bouwen van huizen. Na het bezoek aan de grotten bent u ruim een uur vrij om Valkenburg te bezoeken, een terrasje te nemen of te winkelen. Op de terugweg richting Brabant sluiten we deze dagtocht af in Thorn met een heerlijk diner (consumpties bij het diner zijn voor eigen rekening).

Om ca 21.00 uur zijn we weer thuis.
Vanaf vrijdag 28 april kunnen jullie tegen betaling van € 47,50 inschrijven voor deze reis. Vervolgens elke maandag- en vrijdagmiddag van 13 tot 14 uur, tot en met uiterlijk vrijdag 9 juni. Ook niet-leden (introducees) kunnen zich inschrijven, ze betalen € 12,50 meer, maar komen in eerste instantie op een wachtlijst. Het maximum is namelijk 66. En uiteraard komen onze eigen leden eerst. Mocht het maximum van 66 al eerder worden bereikt, dan komt u op de reservelijst. Voor deze activiteit kan uiteraard gebruik worden gemaakt van de “meedoenregeling”.
Het maximaal aantal leden wat zich in kan schrijven is dus 66 (vol is vol).

Tot slot

De volgende ONS, het juninummer, komt uit op maandag 22 mei. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd. Nog even goed om te weten:

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

Bestuur KBO De Goede Herder