KBO De Goede Herder                                                         Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                           Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                    BANK NL93 ABNA 0455 4684 00
www.goedeherderzaal.nl                                                                       K.v.K. 18074057

 

 

Nieuwsbrief november 2019

Beste leden van KBO De Goede Herder, terwijl de bladeren massaal vallen, informeren wij jullie deze maand weer over een aantal onderwerpen.

Samen eten.
Donderdag 28 november organiseren we wederom “samen eten”.
Ditmaal is het menu:Voorgerecht: Groentesoep met stokbrood óf lauw/warme salade van gevogelte.
Hoofdgerecht: Gebraden fricandeau met bijpassende saus, duchesse en witte koolsalade.
Toetje: Perzik met ijs en aardbeiensaus.
U kunt weer inschrijven tegen betaling van € 10,- (incl. drankjes, thee en koffie toe) vanaf vrijdag 8 november, elke maandag- en vrijdagmiddag van 13 tot 14 uur, tot en met uiterlijk maandag 25 november in het zaaltje.

Speciaal voor Mantelzorgers.
De Kievitshorst organiseert samen met Contour de Twern voor u een mooie middag met de toneelvoorstelling: KWIJT! Een toneelstuk waarin veel mantelzorgers zich zullen herkennen, met nadien een hapje en een drankje.
Zondag 17 november van 15.00 uur tot 17.00 uur in de kapel van de Kievitshorst.
Graag aanmelden bij de receptie van de Kievitshorst of bel 06 346 26 878

Frans de Groot 100 jaar!

frans


Op zaterdag 19 oktober vierde ons oudste lid van KBO de Goede Herder zijn 100-ste verjaardag. Weliswaar met rollator, maakt hij nog elke dag, in goede gezondheid, een wandeling. Hij woont nog op zichzelf, met mantelzorg (zijn vier kinderen), thuiszorg en tafeltje dekje gaat hem dat nog goed af. Wij hebben hem als bestuur, maar natuurlijk ook namens alle leden van De Goede Herder, gefeliciteerd op die dag met een prachtige bos bloemen en een oorkonde van KBO Brabant. Ook de burgemeester van Tilburg heeft hem die dag persoonlijk gefeliciteerd. Samen met zijn 43 nazaten (met aanhang) heeft hij die middag nog een leuk feestje gevierd.

Kerstbijeenkomst woensdag 18 december.
Ook dit jaar natuurlijk weer onze Kerstbijeenkomst.
Woensdag 18 december begint de bijeenkomst om 14 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. We hebben die middag veel muziek, optredens en een muzikale bingo met leuke Kerstprijsjes. Verder gaan we u die middag, zoals gebruikelijk, verwennen met een lekker hapje en een drankje. De kosten zijn € 8,00 p.p. Inschrijven kan vanaf 18 november op maandag- en vrijdagmiddag tussen 13.00 uur en 14.00 uur. Dit kan tot en met 16 december. Schrijf op tijd in, vol is vol!!

Nieuwjaarsborrel vrijdag 3 januari
Het is pas volgend jaar maar wij willen jullie al op de hoogte brengen dat we onze nieuwjaarsborrel houden op vrijdagmiddag 3 januari van 14.00 uur tot 16.00 uur. Iedereen krijgt dan de gelegenheid om de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen. Zoals gebruikelijk zorgen wij voor een drankje en een lekker hapje. Deze middag is gratis.

Uitbreiding activiteiten.
Zoals jullie weten is het zaaltje, en vooral nu in de donkere maanden, vier middagen in de week open. Daarenboven ook nog extra voor de wekelijkse gymclub en de maandelijkse bingo en “Samen eten”. Als bestuur zijn wij voortdurend op zoek naar meer en andere activiteiten om het jullie nog meer naar de zin te maken. Volgende maand, met de nieuwsbrief, krijgen jullie een enquêteformulier. Wij zullen jullie daarin een aantal suggesties doen, maar ook het verzoek om die aan te vullen met jullie ideeën en wensen. Wellicht zijn ze te realiseren, zeker als meerdere mensen voor een bepaalde activiteit kiezen.

Pensioen informatiebijeenkomsten van KBO-Brabant voor leden en niet-leden.
In de maand november organiseert KBO-Brabant vier regionale informatiebijeenkomsten over pensioenen. Samen met ons lid/pensioenexpert Rob de Brouwer praten we u dan graag bij over de vele ontwikkelingen op dit gebied.
Voor Midden-Brabant (onze regio) is deze informatiebijeenkomst:
Vrijdag 22 november, van 10.00 tot 12.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur), ’t Plein in Udenhout.
Gratis toegang voor leden en andere belangstellenden. Voor de precieze locatie en (verplicht) aanmelden, ga naar www.kbo-brabant.nl Wacht niet te lang, want vol is vol.
U krijgt een bevestiging in uw mailbox, dat dient tevens als toegangsbewijs. Daarom graag per persoon apart aanmelden.

Tot slot
De volgende ONS mét nieuwsbrief kunt u vanaf 2 december weer tegemoetzien. Wist u dat deze nieuwsbrief ook terug te lezen is op de site van www.goedeherderzaal.nl. Onder het kopje KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.

Bestuur KBO De Goede Herder