KBO De Goede Herder                                                         Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                           Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                    BANK NL93 ABNA 0455 4684 00
www.goedeherderzaal.nl                                                                       K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief november 2020

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Al wat gewend aan de wintertijd die afgelopen weekend is ingegaan? Het blijft altijd weer een paar dagen wennen. Het is ook een teken dat nu echt de donkere dagen gaan aanbreken, vroeger donker en de laatste blaadjes vallen in de komende weken van de bomen. Ook het coronavirus houdt ons nog volop bezig.
Allemaal wat minder deze opsomming. Maar toch beste leden, ondanks de beperkingen, betere tijden breken beslist weer aan. Houd je aan de regels. Houd moed! We komen er weer bovenop.

Samen eten.

In september en oktober ging het “samen eten” niet door vanwege een ongevalletje van onze vaste cateraar, Jurgen. Hij is geopereerd en inmiddels gelukkig aan de beterende hand. Het herstel zal nog enige tijd duren en daarom is hij voorlopig nog niet in staat om voor ons een lekker diner op tafel te brengen.
Als bestuur hebben we nog naar alternatieven gekeken. Die waren er wel, maar de nieuwe Corona-regels, waarbij we maar maximaal 30 mensen in de zaal kunnen herbergen, dwarsbomen dit.
Dit zal in november en december niet anders zijn denken we. Daarom gaan we deze week het geld restitueren aan alle mensen die hadden ingeschreven voor september. Met u, hopen we erop, dat in januari Jurgen weer volledig hersteld is zodat we deze gezellige activiteit weer kunnen organiseren.

Gastdames

Gastdames in ons zaaltje zijn erg belangrijk voor jullie en onze afdeling. Zonder deze vrijwilligers zouden we nauwelijks al onze activiteiten in het zaaltje kunnen organiseren. Onlangs nam José van Buuren, een van deze gastdames, om persoonlijke redenen op 86-jarige leeftijd afscheid van ons. Tientallen jaren heeft zij duizenden mensen van een lekker bakkie koffie en thee voorzien. Ook organiseerde José jarenlang de bingo.
Op gepaste wijze heeft het bestuur haar hiervoor bedankt. José bedankt!!
Om de continuïteit te waarborgen zijn we op zoek gegaan naar andere vrijwilligers om het team uit te breiden. En dat is gelukt. Wellicht dat u ze al een keer heeft gezien. Het zijn Jacqueline Verkerk en Corry Brenders.
Jacqueline en Corry veel succes en vooral veel plezier.

Bewegen

Een van onze activiteiten die we elke week organiseren, is gymnastiek, of zo u wil: samen bewegen. Op een erg leuke en ontspannende wijze worden elke woensdagochtend uw spieren soepel gemaakt onder professionele begeleiding. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Dus, mensen die geïnteresseerd zijn, kom gerust een paar keer proefdraaien. Kijk of het u bevalt. Vooral in deze vervelende tijd erg belangrijk: Bewegen!!!

Emailadres

Onze ledenadministratie is geautomatiseerd. Niet vreemd natuurlijk in de digitale wereld waar we in leven. In deze administratie kunnen wij ook uw emailadres, wat u met enige regelmaat gebruikt, opnemen.
Als u denkt dat uw emailadres nog niet bij ons bekend is, laat het ons weten. Eén mailtje naar onze secretaris is voldoende. Het emailadres van onze secretaris is: ton.brenders@home.nl
We kunnen u hiermee snel informeren over zaken die betrekking hebben op onze afdeling. Denk daarbij aan maatregelen die genomen moeten worden n.a.v. nieuwe richtlijnen Corona. Deze kunnen invloed hebben op activiteiten in de zaal of zelfs nog erger, sluiting van de zaal. Daarnaast is het ook handig dat wij u snel kunnen informeren over andere zaken of activiteiten.
Hebt u ook een vast telefoonnummer of een 06-nr, graag ook aangeven in uw mail.

Kerstbijeenkomst

De Kerstbijeenkomst dit jaar, zal door de beperking van het maximaal aantal mensen (30 personen, exclusief personeel) in het zaaltje, op twee dagen worden gehouden zoals jullie weten.  Deze zullen plaatsvinden op zondagmiddag 13 december én woensdagmiddag 16 december. Net zoals de voorgaande jaren gaan we u hopelijk weer een leuke, gezellige kerstmiddag bezorgen. Eten, drinken en natuurlijk livemuziek!

Inschrijven kan vanaf vrijdag 30 oktober, iedere vrijdag- en maandagmiddag tussen 13.00 uur en 14.00 uur.
U kunt voor één van de twee middagen opgeven en vol is vol. Als u geen voorkeur hebt dan dit aangeven bij inschrijving. We kunnen dan zorgen dat beide middagen voldoende bezet zijn.
De bijdrage voor u hebben we weer laag kunnen houden en zijn € 7,50 per persoon.
Mocht het, in deze onzekere tijden, onverhoopt toch niet doorgaan, dan krijgt u natuurlijk u geld terug.

Tot slot.

De volgende ONS, het decembernummer, komt op maandag 23 november uit. Daarin ook weer natuurlijk de volgende nieuwsbrief.
Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl  onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

 Bestuur KBO De Goede Herder

 

 

Afspraken De Goede Herderzaal ter voorkoming Coronavirus

Thuisblijven bij verkoudheidsklachten

lichte hoest of verhoging (koorts)? Blijf thuis en ziek uit!!

Basisregels

Als je 1x op het pompje drukt (1 druppel) is voldoende.

De automatische deur is buiten functie gezet.

Daardoor wordt en blijft dit voor deze middag uw stoel.

De gastdames voorzien jullie, op gepaste afstand, van consumpties aan tafel.

Gebruik dit bordje zodat op afstand gezien kan worden of het toilet vrij is.
Na bezoek van het toilet minimaal 20 seconden handen wassen.