logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief november 2021

Beste leden van KBO De Goede Herder,

We hebben nu echt afscheid genomen van de zomer. Herfstkleuren alom. Regen, storm, maar ook de zon die de bladeren mooi doen opkleuren. Volgende week de laatste zondag van oktober en dan wordt de klok weer een uur teruggezet. Op naar de gezellige decembermaand!

Samen eten

In de afgelopen twee maanden werden de maaltijden tijdens het “Samen eten” door onze nieuwe cateraar (Sjors) verzorgd. De kwaliteit was redelijk tot goed, maar de porties waren te karig en veelal ook lauw tot koud. We hebben na beide avonden steeds goed overleg gehad met Sjors, die verantwoordelijk was voor het gebodene, en die beloofde steeds beterschap.
Echter, wij als bestuur, hadden te weinig vertrouwen dat dit op korte termijn zou gaan verbeteren tot het niveau wat wij wensen. We hielden natuurlijk wel rekening met de relatief lage kosten en wat daarvoor geboden kan worden. Toch hebben we besloten per direct te stoppen met deze cateraar.
Ondanks dat Jurgen, onze oude vertrouwde cateraar, enige maanden geleden had aangegeven te willen stoppen, hebben wij toch weer contact met hem gezocht en met hem een goed gesprek gehad.
Lang verhaal kort, hij gaat vanaf deze maand (oktober) weer maandelijks ons “Samen Eten” verzorgen. Hij weet als geen ander (ook door zijn dagelijks werk) wat jullie het liefste hebben en voor kan schotelen. En hij doet dit, per direct, vanaf deze maand dus. Het menu voor deze maand (oktober) is reeds bij inschrijving aan jullie gepresenteerd.

Voor volgende maand (november) kunnen jullie voor 13,50 weer inschrijven voor onderstaand driegangenmenu (incl. drankjes, koffie of thee) wat we jullie op de laatste donderdag van november (25 november, aanvang 17.30 uur) gaan aanbieden. Je kunt ook voor deze activiteit gebruik maken van de “meedoenregeling”.

Inschrijving in het zaaltje bij een van de bestuursleden, vanaf vrijdag 5 november, elke vrijdag- en maandagmiddag van 13 tot 14 uur. En dit kan tot en met uiterlijk maandag 22 november.

Voorgerecht: Uiensoep met kaascrouton
           
Hoofdgerecht: Mixed grill met pepersaus, duchesses en boontjes.

Toetje: IJs met aardbeiensaus en slagroom

 

 

 

Jeu de boules / Koersbal

Vorige maand lieten we jullie weten dat we sinds kort beschikken over een spiksplinternieuwe (gezamenlijke) jeu de boules baan én een koersbalmat.
Op onze oproep dat geïnteresseerden zich konden melden kregen we veel reacties. Meer als dat we verwacht hadden. En dat is geweldig.
Met deze geïnteresseerden hebben we deze maand al een overleg gehad en afspraken gemaakt en vorige week zijn we al met veel enthousiasme van start gegaan.
In het kort samengevat:

Deze activiteiten stellen we elke donderdagmiddag vanaf 14 uur beschikbaar. Eindtijd ca 16.30 uur.

Bij goed weer, zolang het kan, jeu de boules buiten, en indien wat minder weer, lekker warm binnen koersbal in het zaaltje. Het zaaltje is ongeacht de activiteit altijd open.  Afgelopen donderdag zijn we direct van start gegaan. Het weer gaf ons meteen aanleiding om dus binnen te beginnen met koersbal. Na uitleg van de spelregels, soms wat moeilijk te begrijpen, maar dat went snel tijdens het spelen, zijn we van start gegaan. Veel lol en hilariteit.
Iedereen is welkom om zich aan te sluiten bij deze activiteit. Aanmelden daarvoor is niet nodig en de kosten zijn nihil.

Tot slot

Als bestuur zijn we ook al bezig om leuke dingen te organiseren voor de komende feestdagen.
Jullie kunnen alvast donderdagmiddag 16 december noteren. Dan hebben we onze traditionele kerstbijeenkomst. Verdere bijzonderheden en mogelijkheid tot inschrijven kun je lezen in de nieuwsbrief van volgende maand. Ook 4 januari kan in de agenda. De nieuwjaarsreceptie!

Ook zijn jullie, zoals altijd, elke tweede dinsdag van de maand van harte welkom bij de bingo.
Dit jaar nog op 9 november en 14 december.

Op het publicatiebord in het zaaltje staan ook altijd de activiteiten van de komende maand.

We gaan er nog steeds vanuit dat iedereen die het zaaltje bezoekt voldoende gevaccineerd is en zijn verantwoordelijkheid neemt. Zorg, ondanks deze versoepelende maatregelen, dat je altijd je vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag bij je hebt. Er kan altijd een steekproef genomen worden. Voor niet-leden, denk aan bezoekende biljartteams, vragen wij wel een geldig bewijs (QR-code).

De volgende ONS, het decembernummer, komt wat vroeger uit dan normaal, en wel op maandag 22 november. In die week wordt deze dus bezorgd.
Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

Bestuur KBO De Goede Herder