logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief november 2022

Beste leden van KBO De Goede Herder,

De temperaturen overdag doen beslist nog niet denken aan de herfst. Maar toch zitten we er middenin. Wat een prachtige kleuren zien we aan de bomen voordat ze het blad laten vallen.
Aan het eind van de week gaat de klok ook nog eens achteruit. Vroeg donker en lange avonden. Op naar de feestmaand december, maar eerst, voor de liefhebber, het wereldkampioenschap voetballen in november.

Energietoeslag

De energietoeslag is een eenmalig bedrag van € 1.300, - per huishouden en bedoeld om de hogere energierekening te kunnen betalen. Mensen die daarvoor in aanmerking komen hebben, als het goed is, al bericht gehad van de gemeente. De norm tot 7 oktober, was 120% van het bijstandsinkomen. Dit is verhoogd naar 130%. Mensen die wellicht o.b.v. die 120 % norm tot de  conclusie kwamen daardoor niet in aanmerking te komen voor die toeslag, doen er goed aan om dit nog eens opnieuw te berekenen. Voor een alleenstaande AOW’er is die grens nu € 1.513,71 netto per maand. Voor een echtpaar, € 2.050,54. De eventuele ontvangen huur- en/of zorgtoeslag tellen niet mee ter bepaling van het netto-inkomen. Mocht u over bovenstaande nog vragen hebben, er is altijd wel een van de bestuursleden aanwezig in het zaaltje. Vergeet niet om e.e.a. voor 1 november in te dienen

Samen eten

Volgende maand, donderdag 17 november opnieuw “samen eten”. We hoopten dat we jullie dan mosselen of spareribs te kunnen voorschotelen. Dit vereist nogal wat voorbereiding en kost veel meer tijd. Jurgen onze kok, is daartoe helaas niet in staat. Hij heeft nog te veel last van zijn voet, en heeft voor november alweer enkele ziekenhuisbezoeken gepland. Wel heeft hij onderstaande suggestie gedaan:

Voorgerecht:             Tomatencrème soep.
Hoofdgerecht:           Huisgemaakte stoofvlees, frietjes, witte koolsalade en appelcompote
Dessert:                      IJs met verrassing.

Jullie kunnen je inschrijven vanaf maandag 31 oktober, tussen 13.00 uur en 14.00 uur.
Vervolgens elke vrijdag- en maandagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur, tot uiterlijk maandag 14 november.
Kosten 14,00 per lid. Niet-leden betalen € 16,50.
Aanvang 17.30 uur, zaal open vanaf 17.00 uur.

 

Nieuwe gastdames

In augustus deden wij een oproep aan onze leden om zich beschikbaar te stellen als gastdame. Door het fiks aantal openingsuren per maand was het noodzakelijk om ons gewaardeerde team van gastdames uit te breiden. En dat is gelukt! Willemien van Amersfort én Anita Renard hebben zich hiervoor aangemeld. Het inwerken is al gestart en binnenkort gaan ze, net zoals de andere gastdames, volgens een rooster werken. We zijn er blij mee. Willemien en Anita veel succes!

Verslag bezoek orgel- en kermismuseum

Vrijdag 14 oktober hebben ruim 40 leden een bezoek gebracht aan het genoemde museum in Hilvarenbeek. Na een gastvrije ontvangst met o.a. wafels met warme kersen en slagroom kregen we wat later een heerlijke lunch voorgeschoteld. Ondertussen werd ons van alles verteld over het ontstaan en de historie van de prachtige orgels die daar stonden opgesteld. Wat een prachtige klanken! Aansluitend werden we aangenaam verrast in het kermismuseum. Ook hier weer prachtige humoristische verhalen over het ontstaan van de kermissen, en was veel nog zichtbaar en tastbaar uit het begin van de vorige eeuw. Het rad van fortuin leverde voor enkele leden nog een leuk prijsje op. Ook hier werd weer volop aan de inwendige mens gedacht. Advocaatjes met slagroom, suikerspinnen, popcorn, poffertjes. Om 17.00 uur waren we weer thuis, en hoorden we alleen maar positieve reacties. Kortom een geslaagde dag!

Senioren Expo

Van dinsdag 17 t/m zondag 21 januari is er weer een Senioren Expo in Veldhoven. Alle leden ontvangen, op vertoon van het KBO-lidmaatschapspasje, een korting van € 4- op de entreeprijs (€10,-).
Voor meer informatie zie de posters in het zaaltje. 

Tot slot

De volgende ONS, het decembernummer, komt uit op maandag 21 november. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd.

Nog even goed om te weten:

 

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/
Bestuur KBO De Goede Herder