logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

 

Nieuwsbrief november 2023

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Vorige maand schreven we nog dat we langzaam de herfst ingleden. En dat ging (gelukkig) gepaard met aangename temperaturen. Tot een week geleden. Van zomerse kleding naar truien en lange broeken. Volgend weekend ook nog eens de klok een uur achteruit. ’s Avonds weer vroeg donker. Maar desondanks, de gezellige feestdagen liggen weer in het verschiet.

Samen eten November

Jullie kunnen je weer inschrijven voor “samen eten” op donderdag 23 november, vanaf 17.30 uur.
Let op: niet de derde donderdag maar 4e donderdag van november. Zaal is open vanaf 17.00 uur!

Waar kunnen jullie je alvast op verheugen:

Courgettesoep, brood en boter
***
Runderstoverij, rode kool, puree en rauwkost
***
Vanille mousse met bitterkoekjes
***
Vanaf vrijdag 27 oktober zitten wij op vrijdag-, én maandagmiddag tussen 13 en 14 uur weer klaar om jullie in te schrijven. Kosten zijn, inclusief drankjes én koffie of thee na, 15,00 per lid. Niet-leden betalen € 17,50. Inschrijven kan tot en met maandag 20 november, 14 uur. Helaas hebben we een paar leden moeten teleurstellen afgelopen maand. Het maximum is 65 personen. We hebben dan allemaal genoeg ruimte om te kunnen genieten van het diner.  Dus ben er op tijd bij.

Verslagje najaarsreis Harderwijk

Met nagenoeg een volle bus hebben we op 3 oktober ons reisje naar Harderwijk gemaakt. Na wekenlang zonneschijn met hoge temperaturen, vond juist op deze dag een fikse weersverandering plaats. De vooruitzichten waren niet best. Maar zowaar, na wat regen tijdens de busreis, en ook tijdens de rondvaart over het Veluwemeer (met heerlijke koffie met gebak), bleef het verder die dag droog. Na de rondvaart een heerlijke lunch in een prachtig visrestaurant. De verleiding om daar heerlijke gerookte paling te kopen kon bijna niemand weerstaan. (En gezien de reacties enkele dagen daarna, waren ze om van te watertanden.) Na een leuke wandeling door Harderwijk, werd de dag afgesloten met een heerlijk diner in Houten.

Bezoek Europees Parlement en het Huis van de Europese Geschiedenis in Brussel op vrijdag 17 november.
Vorige maand hebben we uitvoerig de planning voor die dag beschreven. Fijn dat veel leden (én introducees) zich hiervoor hebben aangemeld. Deze dag gaat dus door. En…. er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Heb je bij nader inzien toch nog interesse, meld je dan bij een van de bestuursleden in het zaaltje, en wacht daar niet te lang mee. Ook introducees zijn nog welkom. Graag aanmelden vóór 27 oktober.

Zoals jullie weten is het die vrijdagmorgen om 08.45 uur verzamelen en vertrekken we uiterlijk om 09.00 uur.
En heel belangrijk, vergeet je identiteitsbewijs of paspoort niet. Rijbewijs volstaat niet. Je komt anders het parlement niet binnen.

Tot slot

De volgende ONS, het decembernummer, komt uit op maandag 27 november. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd. Nog even goed om te weten:

 

Overige datums die dit jaar (en ook al volgend jaar) alvast de moeite van het noteren waard zijn;

Vrijdag 15 december onze Kerstbijeenkomst. In de volgende nieuwsbrief meer informatie hoe je kunt inschrijven.

Woensdag 3 januari vanaf 14.00 uur nieuwjaarsreceptie. Inschrijven niet aan de orde. Vrije inloop dus.

Van dinsdag 16 januari t/m zondag 21 januari 2024 wordt in Veldhoven weer de superleuke Senioren Expo gehouden. Voor meer informatie, zie flyer op het prikbord in het zaaltje. Onze secretaris beschikt over een aantal vrijkaartjes. Wie het eerst komt ….

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

Bestuur KBO De Goede Herder