KBO De Goede Herder                                                         Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                           Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                    BANK NL93 ABNA 0455 4684 00
www.goedeherderzaal.nl                                                                       K.v.K. 18074057

 

 

Nieuwsbrief oktober 2019

Beste leden van KBO De Goede Herder, graag informeren wij jullie deze maand weer over een uiteenlopend aantal onderwerpen.

Samen eten
Donderdag 26 september hebben 50 leden genoten van mosselen en spareribs, het was weer geslaagd. Natuurlijk is de volgende sessie van Samen eten alweer gepland, noteer donderdagmiddag 31 oktober vanaf 17.30 uur maar in je agenda.
Het menu is een voorgerecht: heerlijke kerriesoep met stokbrood, hoofdgerecht: mixed grill met pepersaus en daarbij lekker gebakken aardappeltjes en gemengde sla en als toetje een vruchtenyoghurt.
U kunt weer inschrijven tegen betaling van € 10,- (incl. drankjes, thee en koffie toe) vanaf vrijdag 11 oktober, elke maandag- en vrijdagmiddag van 13 tot 14 uur, tot en met uiterlijk maandag 28 oktober in het zaaltje.

Najaarsreis Urk
Een volle bus met goed geluimde mensen vertrok donderdagmorgen 13 september al vroeg naar Urk en zowaar, iedereen was op tijd. Joep was onze gezellige chauffeur die dag en wist er al snel de stemming in te brengen. Na een lekker bakkie koffie met gebak in Tollebeek, zijn we naar de visafslag in Urk gereden. Daar kregen we een mooie film over de historie van de visvangst in Urk te zien en hebben we, als spel, kunnen meemaken hoe een visafslag werkt. Hierna samen met een gids een tour met de bus door Urk gemaakt, waarbij de gids veel uitleg gaf over de historie van Urk, gevolgd door een heerlijke, goedverzorgde lunch. Volgens vele hebben we daar de beste kibbeling ter wereld op. Daarna hadden we de gelegenheid om eens lekker de benen te strekken en het prachtige Urk te verkennen onder een strakblauwe hemel. Ons gebruikelijke driegangen diner hadden we midden op de Veluwe in Hoenderloo, het was weer genieten.
Met een kleine vertraging waren we ’s avonds om 21.15 uur weer terug in Tilburg.

100-jarige in onze afdeling.
Statistisch worden we steeds ouder. Dat is geen geheim, dat weten we allemaal. En ook, dat de gemiddelde leeftijd van vrouwen hoger is als die van mannen. Hoe dat kan? We kunnen er over speculeren, maar laten we dat maar niet doen. Ook het aantal honderdjarigen groeit gestaag. En juist een van onze leden bereikt deze maand die prachtige leeftijd. Het is dhr.  Frans de Groot. Het bestuur zal op gepaste wijze, ook namens al de leden van KBO de Goede Herder de felicitaties overbrengen op zaterdag 19 oktober.

Zaaltje weer open op zondagmiddag
Vanaf zondag 6 oktober is het zaaltje weer elke zondag open. Van 13 uur tot 17 uur bent u weer van harte welkom voor een gezellig gesprek, rikken, andere kaartspelletjes, biljarten, gezelschapsspelletjes, wat u maar wil.

Bevrijding Tilburg
Op 27 oktober is het 75 jaar geleden dat Tilburg is bevrijd. Zaterdag 26 oktober wordt door het Oranjecomité een middag georganiseerd met als thema “Jong en Oud”.
Voor meer informatie zie het publicatiebord in ons zaaltje.

Gedichtje
Een van onze leden vond bij het opruimen van haar kast nog een vergeeld papier met een prachtig gedicht. Die willen we u niet onthouden.
Leve de ouderen!
Ouderen niets meer waard
Hoezo? We zijn een fortuin waard
We hebben zilver in onze haren
Goud in onze tanden
Gas in onze darmen
Stenen in onze nieren
Lood in onze schoenen
Kalk aan onze nagels
Staal in onze heupen
En plastic in onze knieën
Vol met dure medicijnen
Lijken we wel op goudmijnen.
Een mens met zoveel mineralen
Is met geen miljoen te betalen.
Daarom, ga fier door het leven.
Neem kritiek op als een spons.
Want door bovengenoemde rijkdom,
Drijft de economie nog steeds op ons!

Tot slot
De volgende ONS mét nieuwsbrief kunt u vanaf 4 november weer tegemoetzien. Daarin natuurlijk informatie over de Kerstbijeenkomst op woensdagmiddag 18 december. Wist u dat deze nieuwsbrief ook terug te lezen is op de site van www.goedeherderzaal.nl. Onder het kopje KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Bestuur KBO De Goede Herder