logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief oktober 2021

Beste leden van KBO De Goede Herder,

In de vorige nieuwsbrief hoopten we op een mooie septembermaand, en die hebben we gekregen!
Is die kwakkelzomer toch nog mooi afgesloten. In deze nieuwsbrief weer verslagjes, mededelingen en informatie. Pak er een kopje koffie of thee bij, en ga er even rustig voor zitten.

Verslagje ALV

Dinsdag 24 augustus hebben we deze vergadering gehouden. Het zaaltje was goed gevuld met leden die hier interesse voor hadden. Het bestuur heeft o.a. verantwoording afgelegd over het reilen en zeilen van onze afdeling over het afgelopen jaar. Ook de nieuwe penningmeester kreeg goedkeuring en de complimenten voor zijn gedane boekhouding. Die controle werd zoals gebruikelijk gedaan door de kascommissie. Helaas was onze oud-penningmeester, Susanne Dereyckere, zelf niet aanwezig. We bedankten haar voor dit belangrijk werk en haar inzet in de voorgaande jaren. Leo Weeterings is gekozen als nieuwe penningmeester en Ton Brenders was aftredend en is herkozen als secretaris.

Het aantal leden is wat gedaald per 1 januari in vergelijking met vorig jaar. Maar, in de afgelopen maanden hebben we toch al weer veel nieuwe inschrijvingen mogen noteren. Mede dankzij de activiteiten die we weer hebben opgestart.

De contributie voor 2022 blijft ongewijzigd, € 23,- per jaar. Voor de mensen die ons een machtiging hebben verstrekt wordt dit bedrag dus automatisch begin volgend jaar afgeschreven.
Helaas, de consumptieprijzen gaan met een dubbeltje omhoog van € 1,10 naar € 1,20. Thee en koffie (met een lekker koekje) blijven ongewijzigd € 0,60. En het eerste bakkie blijft natuurlijk gratis.

Voor het afsluiten van de vergadering werden de vrijwilligers van onze afdeling bedankt voor hun inzet. Zonder vrijwilligers geen bloeiende vereniging.

Papieren corona toegangsbewijs

Leden die nog geen (papieren) coronatoegangsbewijs (QR-code) hebben, kunnen 0800-1421 bellen. Je moet wel je BSN-nummer en postcode bij de hand houden. Kies voor het doorkiesnummer 1. Alles gaat door middel van het intoetsen van nummers op de telefoon.

Je kunt ook terecht op het nummer 0800-1351,  maar daar zijn vaak (lange) wachttijden. Het voordeel van dat nummer is dat men daadwerkelijk iemand aan de lijn krijgt.

Samen eten

Op 26 augustus hebben we voor de eerste maal dit jaar deze activiteit weer op kunnen starten. Over het algemeen waren de aanwezige leden tevreden over wat deze nieuwe cateraar op de tafels toverde. Punten van verbetering zijn al direct daarna doorgesproken met de nieuwe kok.
De volgende “Samen eten” waar jullie je voor in kunnen schrijven organiseren we weer op donderdag 28 oktober.

Voor 13,50 kunnen jullie je inschrijven voor onderstaand driegangenmenu (incl. drankjes, koffie of thee). Je kunt ook voor deze activiteit gebruik maken van de “meedoenregeling”.

Inschrijven kunt u in het zaaltje bij een van de bestuursleden, vanaf vrijdag 8 oktober, elke vrijdag- en maandagmiddag van 13 tot 14 uur. En dit kan tot en met uiterlijk maandag 25 oktober.
Let op: inschrijven vanaf vrijdag 8 oktober en niet zoals gebruikelijk zou zijn: 1 oktober!

Voorgerecht: Stokbrood vooraf met smeersels en heerlijke groentesoep met ballen.
           
Hoofdgerecht: Schnitzel met gepofte aardappelen, bloemkool en kaassaus

Toetje: Stick van bladerdeeg met banketbakkersroom en vanille-ijs

Verslagje najaarsreis

Op 9 september, uitgerekend de mooiste zomerdag van de maand, vertrokken we met een goed gevulde bus naar Gouda. Eerste doel was het Ambachtelijk museum in Gouda. We werden daar hartelijk ontvangen met een lekker bakkie en met natuurlijk een Goudse stroopwafel. Na een leuke presentatie konden we genieten van de oude ambachten die daar werden gepresenteerd. Voor degene die interesse hadden, werd ook nog even een workshop gedaan: zelf Goudse wafels bakken en palet-schilderen. Na een prima lunch kon eenieder op eigen gelegenheid het prachtige Gouda bezoeken. Aan terrasjes geen gebrek in het kleurrijke centrum.   
Op de terugweg werd Terheijden aangedaan om met een prima driegangen diner deze prachtige dag af te sluiten.

Seniorenbeurs

Zaterdag 2 oktober 2021 in de hal van Pathé-Euroscoop Stappegoor
Op zaterdag 2 oktober vindt de 18e editie van de 60+ beurs plaats in de hal van Pathé-Euroscoop in Tilburg. Vanwege corona is het programma iets aangepast maar er is van alles te beleven. De 60+ beurs begint ’s ochtends om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.  Om toegang te kunnen krijgen tot de beurs, moeten bezoekers een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien.  

Zondagmiddag weer open

Het mooie weer van de afgelopen weken heeft toch niet kunnen voorkomen dat vorige week de herfst  is begonnen. Dus ook de donkere avonden en wellicht middagen komen er weer aan. Reden om, net zoals voorgaande jaren, het zaaltje weer open te stellen op de zondagmiddagen. Je kunt dan terecht voor een potje biljart, een kaartje leggen, spelletjes etc. Heb je een idee om een nieuwe activiteit te starten, schroom niet en informeer bij een van de bestuursleden om te kijken wat mogelijk is. Wij willen graag dat u, zeker in deze komende donkere tijden, sociale contacten onderhoudt.
Vanaf zondagmiddag 3 oktober 13.00 uur bent u weer van harte welkom. Koffie en thee staan klaar!

Rabo ClubSupport

Doe mee met Rabo ClubSupport en sponsor “K.B.O. afdeling De Goede Herder”.
Iedereen verdient een club. Het is als een tweede thuis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom versterkt de Rabobank clubs met kennis, netwerk en geld. Dat is goed voor de club en geweldig voor de buurt. Als lid (rekeninghouder) van de Rabobank beslis jij mee welke clubs we dat steuntje in de rug geven. Daarom het verzoek aan onze leden om zoveel als mogelijk een stem uit te brengen op onze afdeling. Maak ook uw familie en kennissen enthousiast om dit te doen. Het is een kleine moeite en het levert onze afdeling een mooie cent op om nog meer leuke activiteiten gratis of tegen een kleinere bijdrage aan te bieden.
Let op: Je kunt ons vinden onder de naam: K.B.O. afdeling De Goede Herder (let op de puntjes).
Vanaf maandag 4 oktober t/m zondag 24 oktober kun je je stem uitbrengen om K.B.O. afdeling De Goede Herder te steunen.

Hoe kun je stemmen?

Door in te loggen in de app of op de website van de Rabobank (www.rabobank.nl).

  1. Ga nu via “Zelf regelen” naar “Lidmaatschap” en druk daarna op de knop “ClubSupport”.
  2. Druk op '”Selecteer je favoriete clubs” om vervolgens naar de deelnemers te gaan.
  3. Kies minimaal drie en maximaal vijf clubs en druk dan op “Stap 2”.
  4. Verdeel vijf stemmen over de door jouw gekozen clubs.
    Kies in ieder geval met 2 stemmen op KBO De Goede Herder.
  5. Druk daarna op “Stempunten indienen” om je stem uit te brengen.

 

Jeu de boules / Koersbal

Na intensief overleg met de buurtbewoners en de gemeente is er de afgelopen weken een prachtige baan aangelegd in het plantsoen van de Petrus Canisiusstraat. Zelfs met de gevraagde houten banken en afvalemmers. En die baan is van ons allemaal, dus alle inwoners van Tilburg. Maar vooral ook voor de leden van KBO De Goede Herder. We hopen dat onze leden veel gebruik gaan maken van deze baan. We hebben al een paar setjes jeu de boules ballen aangeschaft.

Ook beschikken wij sinds kort over een officiële koersbalmat, met bijbehorende ballen. Wellicht dat we die op een aparte middag (donderdag bijvoorbeeld) gaan gebruiken in het zaaltje.

Deze nieuwe activiteiten vragen nogal wat organisatie maar natuurlijk ook kennis van spelregels e.d.
Wij vragen alle leden, die geïnteresseerd zijn naar deze nieuwe activiteiten, om zich bij het bestuur te melden. We plannen dan een apart overleg in en nodigen daarbij alle geïnteresseerden uit om samen met hun afspraken te maken wanneer en hoe we deze activiteiten het beste kunnen opstarten.
Graag aanmelden op korte termijn zodat we zo snel mogelijk kunnen starten.

Je interesse kun je vóór 10 oktober melden door een email te sturen aan onze secretaris Ton Brenders (ton.brenders@home.nl) of de voorzitter Nico Landsheer (nicolandsheer@home.nl).

Een telefoontje mag ook. Ton heeft 06 29 48 71 01 en Nico 06 10 89 90 81.
We horen graag van jullie en staan te popelen om te starten.

Tot slot

Langzaamaan gaan wij de coronatijd met al die vervelende beperkingen achter ons laten. Sinds 25 september gaan we weer verder terug naar het “normaal” wat we gewend waren. Op veel plaatsen wordt wel, verplicht, gecontroleerd op een vaccinbewijs of een negatieve testuitslag.
Dorps- en buurthuizen vallen niet onder de reguliere RIVM-richtlijnen omdat deze een ander sociale insteek hebben. Daarom volgen wij de richtlijnen van de gemeente én Contour de Twern.
Deze zijn minder strikt maar nog wel bepalend voor wel of geen toegang. Daarom gaan we ervan uit dat iedereen die het zaaltje bezoekt voldoende gevaccineerd is en zijn verantwoordelijkheid neemt. Zorg, ondanks deze versoepelende maatregelen, dat je altijd je vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag bij je hebt. Er kan altijd een steekproef genomen worden.
Voor niet-leden, denk aan bezoekende biljartteams, vragen wij wel een geldig bewijs (QR-code).

 

De volgende ONS, het novembernummer, komt op maandag 25 oktober uit. In die week wordt deze dus bezorgd.
Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

 Bestuur KBO De Goede Herder