logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief oktober 2022

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Wat kunnen we terugkijken op een heerlijke zomer! Het is wel weer wennen, die regen en wind van de laatste weken (het lijkt wel herfst). ’s Nachts werd er al af en toe nachtvorst gemeld. Het wordt weer langzaamaan tijd voor de verwarming. Hopelijk zijn de maatregelen van de regering om de energieprijzen te drukken van dien aard, dat onze portemonnee nog voldoende gevuld blijft voor de dagelijkse boodschappen.

Bingo
Zoals gebruikelijk hebben we dinsdag 11 oktober weer onze maandelijkse bingo. Kom ook een keertje en ervaar de gezelligheid.

Seniorenbeurs

Nogmaals laten we jullie weten dat op zaterdag 1 oktober de 20e editie van de 60+ beurs in Tilburg plaatsvindt. Dit jaar voor het eerst in wijkcentrum de Heyhoef in de wijk Reeshof in Tilburg. Het thema: Wat kan ik nú al doen om straks gezond en gelukkig oud te worden. Rondom dit thema is een gevarieerd en interactief programma opgezet vanuit de thema’s zorg, wonen, financieel, en ontmoeten & actief.
De beurs is van 10.00 tot 16.00 uur. Naast diverse stands zijn er verschillende interactieve workshops en kleinschalige informatiebijeenkomsten. Voor de vroege bezoekers is er een feestelijke traktatie.

Samen eten

Volgende maand, donderdag 27 oktober opnieuw “samen eten”.
Let op: door omstandigheden een weekje later dan gebruikelijk.
Aanvang 17.30 uur, zaal open vanaf 17.00 uur.

Voorgerecht:             Champignoncrème soep.
Hoofdgerecht:           Herfststoofschotel met ovenpuree en rode kool.
Dessert:                      Apfelstrudel.

Jullie kunnen je inschrijven vanaf maandag 3 oktober, tussen 13.00 uur en 14.00 uur.
Vervolgens elke maandag- en vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur, tot uiterlijk 24 oktober.
Kosten 14,00 per lid. Niet-leden betalen € 16,50.

 

MuseumPlusBus op 9 december

In de vorige nieuwsbrief hebben we jullie laten weten dat wij als vereniging in aanmerking kwamen voor de MuseumPlusBus. En dat gaat op 9 december gebeuren. We gaan naar het van Goghmuseum in Amsterdam. Het vervoer en toegang zijn op kosten van o.a. de Vriendenloterij.
Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars uit de collectie.
Dagindeling:
We vertrekken vrijdagmorgen 9 december om stipt 09.30 uur. Graag uiterlijk om 09.00 uur aanwezig. Verzamelen op de hoek van Petrus Canisiusstraat / Postelse Hoeflaan. Terug in Tilburg ca 18.00 uur.
Na aankomst in Amsterdam (omstreeks 11.30 u) hebben we eerst een goeie lunch in het van Gogh museum. Hierna krijgen we een rondleiding. Van ca 14.45 uur tot ca 15.30 uur kunt u daarna zelfstandig nog even rondkijken. De bus vertrekt weer om 16.00 u, met een verwachtte thuiskomst van 18.00 uur.
Vanaf maandag 3 oktober kunt u, tegen betaling van € 10,00 inschrijven voor deze reis. (Dit bedrag is voornamelijk voor de  lunch.) Vervolgens elke vrijdag- en maandagmiddag van 13 tot 14 uur, tot en met uiterlijk maandag 31 oktober. Het maximaal aantal inschrijvingen is        42, mocht dit aantal al eerder worden bereikt, dan komt u op de reservelijst. Bij de inschrijving vragen wij of u een rollator meeneemt. Zoals u hebt kunnen lezen is alles wel op loopafstand.

Wijkfeest De Tongerlose Hoef

Zondag 2 oktober wordt het jaarlijkse wijkfeest georganiseerd, waarbij iedereen welkom is. Vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur is er een braderie, muziek, natuurlijk iets voor de kinderen en uiteraard wordt er voor een hapje en een drankje gezorgd.

Tot slot

Normaal gesproken openden wij, in de donkere maanden, ook onze deur op zondagmiddag. Afgelopen voorjaar hadden wij vanwege het geringe animo de openingsuren al gereduceerd. We hebben besloten, om in ieder geval tot 1 januari, het zaaltje niet open te stellen.

Door omstandigheden en andere afspraken is het zaaltje donderdag 13 oktober gesloten en uiteraard zijn we ook gesloten op vrijdag 14 oktober aangezien we dan het reisje naar Hilvarenbeek hebben.

De volgende ONS, het novembernummer, komt uit op maandag 24 oktober. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

Bestuur KBO De Goede Herder