KBO De Goede Herder                                                         Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                           Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                    BANK NL93 ABNA 0455 4684 00
www.goedeherderzaal.nl                                                                       K.v.K. 18074057

 

 

Nieuwsbrief september 2018
Beste leden van KBO De Goede Herder,
Deze zomer gaat de geschiedenisboeken in. Wat een hitte! De koelte van de afgelopen weken voelt eigenlijk wel weer goed. En de regen die er valt, wie maalt erom. Maar toch, we rekenen op een heerlijke nazomer.

Verslagje Moezelreis
Met 7 personen zijn we op weggegaan naar Oberfell aan de Moezel in Duitsland. Rond 12.30 uur kwamen we in het hotel aan, waar we opgewacht werden met een lunch. In de middag hebben we het dorp verkend en ’s avonds, zoals elke avond, kregen we een driegangenmenu. Na vijf uur ’s middags was alle drank inbegrepen.
De volgende dag hebben we ons in drie groepen verdeeld. Een groep naar Koblenz, de andere met de bus naar het Klooster Maria Haag en omgeving en de laatste groep is gaan wandelen in de omgeving. ’s Avonds kon men een bezoek brengen aan de wijnkelder van het hotel.
De derde dag zijn we met z’n allen op de boot gestapt naar Cochem, 2,5 uur heen en 2,5 uur terug. In Cochem had men ook 2,5 uur om het stadje te bezoeken. In de avond was er na het diner livemuziek en hebben we een dansje gewaagd.
De vierde dag met z’n allen met de streekbus naar Koblenz, naar het punt gelopen waar de Rijn en Moezel bij elkaar komen en verder de stad bekeken. Na het diner was er een cocktailavond.
De vijfde dag na het ontbijt met een omweg terug naar huis. In de middag gegeten in een  wokrestaurant en daarna via de provinciale wegen van Brabant terug naar huis. Rond 17.00 uur waren we in Tilburg.

Mutatie in ons bestuur
In een korte Algemene Ledenvergadering op donderdag 23 augustus is met instemming van de aanwezige leden, Ton Brenders, onze nieuwe secretaris geworden. Hij is de opvolger van Ab van Zijl. We danken Ab hartelijk voor zijn inzet de afgelopen 2,5 jaar. Mede door zijn inzet zijn we de leuke gezellige en bruisende afdeling van dit moment. Ab bedankt en Ton veel succes!

Samen eten op 27 september
Ruim zestig leden genoten van het zomerbuffet op 23 augustus. Deze activiteit zetten we daarom door in de komende maanden. U kunt zich weer inschrijven. Voor € 11,- inclusief drankjes, bieden wij u onderstaand menu. U bent welkom op 27 september vanaf 17.30 uur.
Het menu bestaat uit:
Salade carpaccio of Champignonsoep
Stokbrood
Vleesspiesje
Gekruide krieltjes
Groentemix
Dame blanche
Inschrijven tegen betaling kan elke vrijdag- en maandagmiddag van 13 tot 14 uur tot uiterlijk maandag 24 september in het zaaltje.

Najaar reisje op 6 september naar Hilvarenbeek
Nog even voor de mensen die zich hebben opgegeven. De bus vertrekt donderdag 6 september ’s middags om 13.15 uur naar Hilvarenbeek. Opstappen doen we in de Petrus Canisiusstraat. Omstreeks 20.30 uur zijn we weer terug in Tilburg.

Vanaf zondag 2 september zaaltje weer open op zondagmiddag.
Excursie in oktober
Op vrijdag 26 oktober vertrekken we om 11.15 uur vanuit Tilburg naar Den Bosch. We worden om 12.00 uur verwacht op het Provinciehuis voor een lunch. Na de lunch worden we opgevangen door een van de CDA-statenleden. Deze zal een verhaal houden over de Provinciale Staten en het werk van een statenlid. Hierna zullen we verdeeld in groepen het gebouw kunnen bezichtigen, zoals de atoomschuilkelder en het uitkijkpunt boven in het Provinciehuis. Ook zullen we een deel van een Statenvergadering meemaken.
Na afscheid te hebben genomen van onze gidsen en statenleden gaan we met de bus naar een restaurant om te genieten van een driegangenmenu. Helaas bleek restaurant de Lachende Vis in Empel twee maanden van tevoren al niet meer te boeken. We hebben nu gekozen voor Croy de Pettelaar, vlakbij het provinciehuis. We verwachten rond 20.30 uur terug thuis te zijn. De kosten bedragen € 35,00 per persoon.
Inschrijven tegen betaling kan elke vrijdag- en maandagmiddag van 13 tot 14 uur tot uiterlijk vrijdag 19 oktober in het zaaltje.

Seniorenbeurs in Tilburg
Zaterdag 8 september wordt in de Euroscoop Tilburg weer de Seniorenbeurs gehouden. Een informatieve beurs voor senioren, welke vorig jaar op deze ene dag zo'n 3500 bezoekers trok. We bevelen het u van harte aan.

De volgende ONS met nieuwsbrief kunt u op 1 oktober weer tegemoet zien.

Bestuur KBO De Goede Herder