KBO De Goede Herder                                                         Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                           Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                    BANK NL93 ABNA 0455 4684 00
www.goedeherderzaal.nl                                                                       K.v.K. 18074057

 

 

Nieuwsbrief september 2019

Beste leden van KBO De Goede Herder,
Terwijl deze nieuwsbrief in elkaar wordt gezet zitten we opnieuw te puffen vanwege de hoge temperaturen. Het houdt maar niet op…

Samen eten
Bijna 60 leden hebben 29 augustus genoten van het heerlijke zomerbuffet. De volgende hebben we alweer gepland. Dat is donderdagmiddag 26 september vanaf 17.30 uur.
Vorig najaar kregen Lenie en Jurgen veel complimenten van jullie voor de mosselen en spareribs die zij hadden klaargemaakt. Daarom herhalen we dat nog een keer.

Het menu bestaat dus weer uit een mosselpannetje, frites, sausjes, salade, stokbrood met kruidenboter. Mensen die niet van mosselen houden, kunnen daarvoor in de plaats voor lekkere gemarineerde spareribs kiezen. Als toetje hebben we een lekker ijsje.

U kunt weer inschrijven tegen betaling van € 12,- (incl. drankjes, en thee en koffie toe) vanaf vrijdag 6 september, elke maandag- en vrijdagmiddag van 13 tot 14 uur, tot en met uiterlijk maandag 23 september in het zaaltje.

Najaarsreis Beleef en ontdek Urk
Oh, oh, oh, wat zijn onze reisjes gewild. Bij de eerste inschrijving liep het storm en hadden we al 56 aanmeldingen. Bij de 2e inschrijvingsdag was de bus vol, 65 personen aangemeld! We hebben zelfs enkele personen op de wachtlijst staan. Mocht toevallig iemand verhinderd zijn, dan graag dit zo spoedig mogelijk aangeven zodat leden, die op de wachtlijst staan, deze plaats kunnen innemen.
In de vorige brief lieten we jullie weten dat we zouden dineren in restaurant Slenkenhorst in Harderwijk. We kregen van de busonderneming door dat die al volgeboekt was die dag. Het is nu restaurant de Ruggestee in Hoenderloo geworden.
Nog even een herhaling van belangrijke gegevens over deze reis.

Beleef en ontdek Urk!
Datum: Donderdag 19 september
Plaats van vertrek: Petrus Canisiusstraat
Aanwezig: 07.45 uur
Tijdstip van vertrek: 08.00 uur
Verwacht tijdstip van terugkomst: ca 20.30 uur.

Zaaltje weer open op zondagmiddag
Vanaf zondag 6 oktober is het zaaltje weer elke zondag open. Van 13 uur tot 17 uur bent u weer van harte welkom voor een gezellig gesprek, rikken, andere kaartspelletjes, biljarten, gezelschapsspelletjes, wat u maar wil.
Zoals u wellicht weet zijn er veel meer verenigingen die het zaaltje huren wanneer wij er niet zijn als KBO De Goede Herder.
Stichting De Goede Herder, de verhuurder van het zaaltje, heeft het initiatief genomen om deze eerste zondag van oktober aan te grijpen, om alle verenigingen die thuis zijn in het zaaltje zich te presenteren. O.a. in de wijkkrant Tilburg 3 West zal hier uitgebreid aandacht aan worden geschonken. De wijkkrant komt weer 19 september uit. Dus als u interesse hebt wat ons zaaltje nog meer te bieden heeft, u bent van harte welkom. Koffie en thee is gratis.
Natuurlijk hopen wij dat veel van onze eigen leden die dag ook aanwezig zijn, dit brengt meer sfeer en mogelijk zal dat leiden tot nieuwe inschrijvingen.

Toeslagen.
Enkele weken geleden nog uitgebreid in het nieuws. Er zijn nog honderdduizenden Nederlanders, die geen gebruik maken van toeslagen (met name zorgtoeslag en huursubsidie), en die daar wel recht op hebben. Mocht u geen gebruik maken van deze toeslagen en twijfelt of u er wel recht op hebt, ga dan eens naar
https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/
U kunt daar op betrekkelijk eenvoudige wijze zelf berekenen of u er recht op hebt. Mocht u zelf de middelen niet hiervoor hebben of niemand in uw omgeving hebt die u daarbij kan helpen, neem dan gerust contact op met een van de bestuursleden van KBO De Goede Herder.

Tot slot
De volgende ONS mét nieuwsbrief kunt u vanaf 7 oktober weer tegemoetzien. Wist u dat deze nieuwsbrief ook terug te lezen is op de site van www.goedeherderzaal.nl. Onder het kopje KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.

Bestuur KBO De Goede Herder