KBO De Goede Herder                                                         Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                           Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                    BANK NL93 ABNA 0455 4684 00
www.goedeherderzaal.nl                                                                       K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief september 2020

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Na die extreem warme zomer van vorig jaar, dachten we dat dat niet meer overtroffen kon worden. Niets is minder waar. Wat was het puffen in de afgelopen weken. In ons knusse zaaltje, is na goed overleg, verantwoord weer de airco aangegaan. Dezelfde filters die o.a. in vliegtuigen worden gebruikt zijn ook hierin toegepast.
Het is daarom aangenaam vertoeven tijdens de vele activiteiten die daar plaatsvinden.
Bingo is er daar b.v. een van. Helaas is daar het aantal deelnemers nog niet wat het was voor de crisis uitbrak. We begrijpen de schroom die er eventueel nog is, maar voor een gezellige, koele middag, ben je van harte welkom. Alle veiligheidsregels worden nog steeds in acht gehouden.
Net zoals de voorgaande jaren, zal het zaaltje vanaf oktober ook op de zondagmiddagen weer open zijn. Meer daarover in de volgende nieuwsbrief.

Algemene Ledenvergadering.
Nog even een herinnering voor de mensen die zich hiervoor hebben ingeschreven, de ALV is dinsdag 25 augustus aanvang 14 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur.

Samen eten.
Op het strookje van Samen eten augustus staat dat de zaal om 18.30 uur open is, dit moet 17.30 uur zijn.

Voor de maand september hebben we wederom voor een klassieker gekozen; het (na-) zomerbuffet.
Bestaande uit:
Huisgemaakte huzarensalade gegarneerd met luxe vleessoorten, stukjes haring, vissalade, gevulde eieren,
Pommedori tomaten met Noorse garnalen, Coburger ham met Galia meloen, gerookte zalm, kipsaté met nasi, fruitsalade, bijpassende koude sausen, stokbrood en kruidenboter. Als toetje hebben we ijs met fruit en slagroom.
En we organiseren dat op donderdag 24 september. U kunt weer inschrijven tegen betaling van € 12,50 (incl. drankjes, en thee en koffie toe) vanaf vrijdag 28 augustus, elke vrijdag- en maandagmiddag van 13 tot 14 uur, tot en met uiterlijk maandag 21 september in het zaaltje.

Let op maximum aantal is 44 personen, vol is vol!

Reisje.
Zoals jullie weten hadden we dit na veel wikken en wegen gepland op 10 september. Naar Gouda. Nadat de inschrijving hiervoor was geopend bleek al snel dat jullie enthousiasme hiervoor aan de lage kant was. En wij hebben daar alle begrip voor. Het is en blijft nog steeds een vervelende tijd waar we mee van doen hebben, de onzekerheid, en de gezondheid blijft natuurlijk voorop staan. Daarom hebben we al snel besloten deze reis NIET door te laten gaan en de inschrijving te stoppen. De mensen die zich al hadden gemeld, en betaald, hebben allen persoonlijk bericht gehad. We hopen op betere tijden in het komende voorjaar.

Senioren en veiligheid
Maak het ze niet te makkelijk!
Kent u deze slogan van TV? Deze is van de Rijksoverheid. Om iedereen regelmatig te informeren over criminele praktijken, want een gewaarschuwd mens telt voor twee.

In september start het Ministerie van Justitie en Veiligheid een campagne, genaamd Senioren en Veiligheid. KBO-Brabant werkt samen met het ministerie, om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk bent geïnformeerd over dit onderwerp. 

Hoewel ouderen in algemene zin niet per sé vaker slachtoffer worden van strafbare feiten, is ieder slachtoffer er een te veel. Slachtofferschap kan iedereen overkomen en dus ook elke oudere.

De campagne besteedt aandacht aan concrete adviezen en tips die slachtofferschap zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Wanneer iemand toch slachtoffer is geworden, is het van belang dat het bespreekbaar kan worden gemaakt en er aangifte van wordt gedaan bij de politie.

Wat kunt u in de maand september verwachten

Uiteraard blijven we ook na september aandacht besteden aan dit onderwerp.

Heeft u zelf iets onprettigs op dit gebied meegemaakt en wilt u erover praten? Onze vrijwilligers van Ons Veilig Thuis staan u graag te woord. Hiervoor kunt u een mail sturen naar beleidsmedewerker Edith Mostert (emostert@kbo-brabant.nl) met vermelding van uw telefoonnummer en dat u over dit onderwerp wilt praten, of bellen naar 073-6444066.

Tot slot.
De volgende ONS, het oktobernummer, komt op maandag 28 september uit. Daarin ook weer natuurlijk de volgende nieuwsbrief.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl  onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

Bestuur KBO De Goede Herder

Afspraken De Goede Herderzaal ter voorkoming Coronavirus

Thuisblijven bij verkoudheidsklachten

lichte hoest of verhoging (koorts)? Blijf thuis en ziek uit!!

Basisregels

Als je 1x op het pompje drukt (1 druppel) is voldoende.

De automatische deur is buiten functie gezet.

Daardoor wordt en blijft dit voor deze middag uw stoel.

De gastdames voorzien jullie, op gepaste afstand, van consumpties aan tafel.

Gebruik dit bordje zodat op afstand gezien kan worden of het toilet vrij is.
Na bezoek van het toilet minimaal 20 seconden handen wassen.