logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief september 2023

Beste leden van KBO De Goede Herder,

De zomer zit er bijna op. Wisselend weer hadden we. Meestal was de temperatuur wel ok. Extremen zoals overvloedige regenval, hagel, overstromingen, bosbranden e.d., zijn ons gelukkig bespaard gebleven. Dit was, helaas, wel regelmatig te lezen en te zien vanuit omringende landen.

In deze nieuwsbrief weer volop informatie over activiteiten die we voor jullie organiseren in de resterende maanden van dit jaar. Dit los van de gebruikelijke openstellingen van het zaaltje. Het was, ondanks de zomervakantie in de afgelopen weken steevast gezellig druk.

 

Samen eten September

In overleg met onze cateraar hebben we voor de komende drie maanden weer aantrekkelijk menu’s kunnen samenstellen.
Jullie kunnen je weer inschrijven voor “samen eten” op donderdag 21 september, vanaf 17.30 uur. Zaal is open vanaf 17.00 uur!

Het menu van de maand september:

Ham met meloen
brood en boter
***
Varkenshaasje met roomsaus
gebakken aardappels
groenten
rauwkost en fritessaus
***
Chocoladetaart
***
Vanaf vrijdag 1 september zitten wij op vrijdag-, én maandagmiddag tussen 13 en 14 uur weer klaar om jullie in te schrijven. Kosten zijn, inclusief drankjes én koffie of thee na, 15,00 per lid. Niet-leden betalen € 17,50. Inschrijven kan tot en met maandag 18 september, 14 uur.

 

Najaarsreis op dinsdag 3 oktober

In de vorige nieuwsbrief lieten we jullie weten dat we ondanks wat tegenvallende financiële resultaten mogelijk toch nog een najaarsreis wilden organiseren. En dat is ons gelukt. Dinsdag 3 oktober! Jullie eigen bijdrage gaat wel iets omhoog, maar staat, nog steeds, bij lange na niet in verhouding met de werkelijke kosten.

RONDVAART OVER HET VELUWEMEER EN BEZOEK AAN DE PALINGEXPERIENCE IN HARDERWIJK.

Vertrek dinsdag 3 oktober 8.30 uur, Petrus Canisiusstraat. Aanwezig 08.15 uur.
We vertrekken om 08.30 uur en rijden rechtstreeks naar Harderwijk. Rond de klok van 10.30 uur gaan we aan boord voor een rondvaart over het Veluwemeer. Het Veluwemeer is een langwerpig meer tussen noordelijk en oostelijk Flevoland. Het vervult een belangrijke toeristische functie, hoofdzakelijk water- en strandrecreatie. Er bevinden zich een groot aantal campings en jachthavens aan het meer. Aan boord wordt er een kopje koffie of thee met gebak geserveerd. Na de boottocht meren we weer aan in Harderwijk waar we een bezoek brengen aan Dries van den Berg. Beleef een uniek kijkje achter de schermen in de ambachtelijke palingrokerij. De rokerij, die normaal niet toegankelijk is, wordt voor u opengesteld. Onder leiding van een rookmeester krijgt u alle geheimen te zien en te horen over het roken en het fileren van paling. Natuurlijk kunt u ook nog een bezoek brengen aan het palingmuseum. Maar we beginnen natuurlijk met de lunch (± 12.30 uur), die bestaat uit een heerlijk kibbeling- of lekkerbekmenu. Na het bezoek aan de palingexperience kunt u nog even Harderwijk bezoeken. Rond de klok van 16.30 uur vertrekken we weer en sluiten deze dagtocht af met een heerlijk diner in restaurant De Engel in Houten.

Omstreeks 21.00 uur zijn we weer thuis.

Vanaf vrijdag 1 september kunnen jullie je tegen betaling van € 50,00 inschrijven voor deze reis.     Hierna elke maandag- en vrijdagmiddag van 13 tot 14 uur, tot en met uiterlijk vrijdag 29 september. Inschrijven kan vanaf 1 september 13.00 uur in het zaaltje en niet eerder.  Ook niet door overmaken van geld vóór die tijd op onze bankrekening. Tevens is deze reis gelimiteerd op 65. Meer mensen kunnen er namelijk niet deelnemen aan de rondleiding in de palingrokerij. Mocht het maximum van
65 inschrijvingen worden bereikt, dan komt u op de reservelijst. Voor deze activiteit kan uiteraard gebruik worden gemaakt van de “meedoenregeling”.

Cultuur/Educatief
In de vorige nieuwsbrief hebben we al laten weten dat er een bezoek aan het Europees Parlement én het Huis van de Europese Geschiedenis in Brussel is gepland op vrijdag 17 november. In de volgende nieuwsbrief, die uitkomt op 25 september, laten we jullie het programma weten, wanneer de inschrijving is en tegen welke kosten.

 

Rabobank Club Support

We hebben onze afdeling opnieuw ingeschreven bij Rabobank Club Support. Hiermee kunnen we voor doelen binnen onze vereniging een financiële bijdrage ontvangen.
Als lid (rekeninghouder) van de Rabobank beslis jij mee welke clubs dat steuntje in de rug krijgen. Daarom het verzoek aan onze leden om zoveel als mogelijk een stem uit te brengen op onze afdeling. Maak ook uw familie en kennissen enthousiast om dit te doen. Het is een kleine moeite en het levert onze afdeling een mooie cent op om voor de leden nog meer leuke activiteiten gratis of tegen een kleine bijdrage aan te bieden.
Let op: Je kunt ons vinden onder de naam: KBO De Goede Herder
Vanaf maandag 4 september t/m dinsdag 26 september kun je je stem uitbrengen om onze afdeling
“KBO De Goede Herder” te steunen. Dit kan via de site van de Rabobank; www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen

Jaarlijkse Persoonlijke Kampioenschappen biljarten (P.K.) van bij de Kring Tilburg aangesloten afdelingen (Bilcom)
In week 35 en 36 worden de voorrondes voor de P.K. gespeeld op diverse locaties in Tilburg. In week 37, op maandag 11, woensdag, 13 en vrijdag 15 september, worden ‘s-middags de finalerondes in onze zaal gespeeld. Hierdoor kan er dus in die week door onze leden geen gebruik worden gemaakt van het  biljart. We verwachten nogal wat supporters van buiten onze afdeling dus zal het wat drukker zijn dan anders. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om te genieten van de sfeer en spanning die zulke finalerondes met zich meebrengen.
Tot slot,

De volgende ONS, het septembernummer, komt uit op maandag 25 september. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd. Nog even goed om te weten:

 

Overige datums die dit jaar alvast de moeite van het noteren waard zijn;

Cultureel reisje naar Europees Parlement in Brussel op vrijdag 17 november.
Samen Eten op donderdag 19 oktober en 23 november (afwijkende datum)
Kerstbijeenkomst vrijdagmiddag 15 december.
In de komende nieuwsbrieven krijgen jullie hierover meer informatie.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

Bestuur KBO De Goede Herder