logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief september 2022

Beste leden van KBO De Goede Herder,

De laatste nieuwsbrief dateert alweer van twee maanden geleden. We wensten jullie daarin heerlijke zomerweken. En die hebben we gehad! Voor velen van ons af en toe iets te warm, maar toch. Het was fijn dat jullie het zaaltje toch nog wisten te vinden voor een potje biljart, een kaartspelletje en andere activiteiten. En dat was geen straf met die heerlijke airco waar we over mogen beschikken.

Als bestuur hebben we niet stilgezeten. Dat zal, als het goed is, blijken als jullie deze nieuwsbrief lezen. We hopen jullie weer enthousiast te maken, gezelligheid en afleiding te geven met tal van activiteiten die we weer gepland hebben.

Najaarreis 2022
Na een prachtige voorjaarreis naar Maastricht gaan we jullie weer uitnodigen. Nu voor de najaarreis op vrijdag 14 oktober! Het zal niet zoals de vorige reis een hele dag in beslag nemen en we gaan ook beduidend minder kilometers rijden met de bus.
’s Ochtends vertrekken we naar Hilvarenbeek. We worden daar, onder de klanken van een orgel, met koffie en een heerlijke wafel ontvangen in de poffertjessalon van Museum Dansant én kermismuseum Soet en Vermaeck. Na een eerste presentatie over de geschiedenis van orgels (met veel humor) gaan we aansluitend van een heerlijke lunch genieten, waarbij de gebruikelijke kroket niet zal ontbreken.
Daarna gaan we in groepen naar de spiegelzaal en kermiszaal, om in de sfeer van 1900, de prachtige draaiorgels te bewonderen én natuurlijk ook te genieten van de oude kermisattracties van rond 1920. Aan hapjes en drankjes zal het u niet ontbreken die middag. Je kunt genieten van de welbekende poffertjes en suikerspinnen van de kermis, maar ook van een glaasje fris of een lekker advocaatje met slagroom etc..
Dagindeling:
We vertrekken vrijdagmorgen 14 oktober om stipt 10.30 uur. Graag uiterlijk om 10.15 uur aanwezig. Verzamelen op de hoek van Petrus Canisiusstraat / Postelse Hoeflaan. Terug in Tilburg ca 17.00 uur.
Vanaf vrijdag 26 augustus kunt u, tegen betaling van € 20,00 inschrijven voor deze reis. Vervolgens elke vrijdag- en maandagmiddag van 13 tot 14 uur, tot en met uiterlijk vrijdag 7 oktober. Het maximaal aantal inschrijvingen is 65 leden, mocht dit aantal al eerder worden bereikt, dan komt u op de reservelijst. Ook hier kan gebruik worden gemaakt van de “meedoenregeling”.

Willem II Football Memories
Sinds 2018 heeft Willem II het project Football Memories. Hierbij gaat het om het ophalen van mooie en dierbare herinneringen uit de rijke voetbalgeschiedenis van de Tricolores, maar ook om het versterken van sociale contacten. De bijeenkomst is in het Koning Willem II Stadion en vrijwilligers gaan, voor veel deelnemers, herinneringen ophalen.
Zo’n sessie duurt net zo lang als een voetbalwedstrijd; negentig minuten met een pauze van een kwartier. Tegen halfdrie ’s middags wordt “afgetrapt” in het Koning Willem II stadion. Wanneer ‘het fluitsignaal’ voor de aftrap heeft geklonken is het tijd om voor even terug te gaan naar die goede oude tijd. Samen met de vrijwilligers worden d.m.v. foto’s, plakboeken, oude voetbalschoenen, krantenknipsels, spelersportretten, etc. herinneringen opgehaald.
Indien er voldoende belangstelling is willen wij dinsdag 25 oktober inschrijven voor dit project. Aangezien we dit tijdig moeten reserveren willen we uiterlijk 12 september weten wie belangstelling heeft. Inschrijving kan vanaf 26 augustus elke vrijdag- en maandagmiddag tussen 13 en 14 uur bij een van de bestuursleden. Let op: er kunnen maximaal 20 leden inschrijven. Inschrijving is gratis.
Seniorenbeurs

Op zaterdag 1 oktober vindt de 20e editie van de 60+ beurs in Tilburg plaats. Dit jaar voor het eerst in wijkcentrum de Heyhoef in de wijk Reeshof in Tilburg. Het thema: Wat kan ik nú al doen om straks gezond en gelukkig oud te worden. Rondom dit thema is een gevarieerd en interactief programma opgezet vanuit de thema’s zorg, wonen, financieel, en ontmoeten & actief.

De beurs is van 10.00 tot 16.00 uur. Naast diverse stands zijn er verschillende interactieve workshops en kleinschalige informatiebijeenkomsten. Voor de vroege bezoekers is er een feestelijke traktatie.

Rabobank Clubsupport 2022
We hebben onze afdeling opnieuw ingeschreven bij Rabobank Clubsupport. Hiermee kunnen we voor doelen binnen onze vereniging een financiële bijdrage ontvangen. Om onze krachten te bundelen willen we, samen met de Zonnebloem, de Raboleden motiveren om hun stem op onze afdeling of Zonnebloem uit te brengen. 
Als lid (rekeninghouder) van de Rabobank beslis jij mee welke clubs dat steuntje in de rug krijgen. Daarom het verzoek aan onze leden om zoveel als mogelijk een stem uit te brengen op onze afdeling. Maak ook uw familie en kennissen enthousiast om dit te doen. Het is een kleine moeite en het levert onze afdeling een mooie cent op om voor de leden nog meer leuke activiteiten gratis of tegen een kleine bijdrage aan te bieden.
Let op: Je kunt ons vinden onder de naam: K.B.O. “De Goede Herder” (let op de puntjes).
Vanaf maandag 5 september t/m dinsdag 27 september kun je je stem uitbrengen om onze afdeling
K.B.O. “De Goede Herder” te steunen.

Samen eten

Onze vaste kok, Jurgen, was door lichamelijk ongemak niet in staat om voor onze leden op 21 juli het afgesproken menu te verzorgen. Daarom waren wij genoodzaakt om deze activiteit te cancelen. Alle deelnemers hebben wij op de hoogte gebracht, en het geld teruggestort op hun rekening.

Goed nieuws, Jurgen is nog niet helemaal de oude, maar wel weer in staat om deze maandelijkse activiteit te verzorgen. Afgelopen donderdag heeft hij ons weer een prima 3-gangen menu voorgeschoteld. Iedereen heeft lekker zitten smullen en de reacties waren weer erg positief.

Volgende maand, donderdag 15 september, dus opnieuw “samen eten”. Aangezien deze activiteit in juli door ziekte niet doorgegaan is, willen we het menu van juli nu opnieuw op het programma zetten.
Aanvang 17.30 uur, zaal open vanaf 17.00 uur.

Voorgerecht:
Lauwwarme salade van gevogelte.
Hoofdgerecht:
Vleesspies met daarbij frisse salade en aardappelkroketjes.
Dessert:
Chocolademousse.

Jullie kunnen je inschrijven vanaf vrijdag 26 augustus, tussen 13.00 uur en 14.00 uur.
Vervolgens elke maandag- en vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur, tot uiterlijk 12 september.
Kosten 14,00 per lid. Niet-leden betalen € 16,50.

Gastdames

 

Vrijwilligers, elke vereniging kan niet zonder, ook wij niet.

Vrijwilligers zijn essentieel omdat die het hart van de vereniging zijn.
Zonder kunnen we niet en wij hebben, als afdeling, geen enkel bestaansrecht zonder de inzet van vrijwilligers. Waar we vooral veel respect en waardering voor hebben zijn onze gastdames. Sowieso al de vier middagen in de week, maar ook met andere activiteiten kunnen wij altijd een beroep op ze doen. Door omstandigheden zijn er het afgelopen jaar wat wijzigingen geweest. Jacqueline Verkerk is om persoonlijke redenen gestopt. We danken haar voor haar inzet en we hebben haar, als dank, verrast met een mooie bos bloemen.
Gelukkig is José Verhoeven als nieuwe gastdame aangemeld.
José is in korte tijd al goed ingewerkt en draait volop mee!

Ondanks deze nieuwe aanwas hebben we toch behoefte aan uitbreiding van ons team gastdames. Mede door het uitbreiden van activiteiten, denk aan o.a. jeu de boules/koersbal, en de leeftijd van het huidige team gastdames, willen we toch graag meerdere gastdames aan het team toevoegen.
De werkzaamheden zijn het verzorgen van een kopje koffie, thee of drankjes, het afruimen natuurlijk, maar afwassen is niet nodig. Daar hebben we prima machines voor. Ons betalingssysteem is dit jaar heel eenvoudig gemaakt, we werken met consumptiekaarten.
Natuurlijk staat vriendelijkheid en respect voor anderen bij ons hoog in het vaandel!  

Zou je het leuk vinden om, voor één of meerdere dagdelen in de week, ook gastvrouw te worden bij onze gezellige vereniging of heb je daar wellicht vragen over, kom dan vrijblijvend langs voor meer informatie. Een van de bestuursleden (Nico, Leo of Ton) is altijd wel aanwezig om je vragen te beantwoorden of meer informatie te verstrekken.

Tot slot

Datums om te noteren!

MuseumPlusBus op 9 december.
Jaren geleden hebben we ons daar al voor opgegeven. En ja, het is ons gelukt. We zijn uitgeloot voor een bezoek aan het van Goghmuseum in Amsterdam. Meer informatie in de komende maanden.

Kerstbijeenkomst 16 december en nieuwjaarsreceptie 2 januari
De afgelopen twee jaren is dit door Corona niet doorgegaan maar hopelijk kunnen het dit jaar wel weer gezellige bijeenkomsten worden. Ook hierover meer informatie in de komende maanden.

Jubileum: 60-jarig bestaan 21 april 2023.
Volgend jaar is KBO De Goede Herder 60 jaar jong en dat moet gevierd worden!
Tijdens onze algemene ledenvergaderingen van de afgelopen jaren, hebben we jullie al laten weten dat we daar al een tijdje voor sparen (geld gereserveerd hebben). Vrijdag 21 april is de exacte datum. Zaterdag 22 april gaan we dat met jullie vieren. Begin volgend jaar meer informatie.

Gym
De vakantie zit erop, de kilootjes moeten er weer vanaf.
De gymlessen op woensdagmorgen gaan weer beginnen vanaf de eerste woensdag van september.
Dus: vanaf 7 september worden de spieren weer soepel gemaakt!

De volgende ONS, het septembernummer, komt uit op maandag 26 september. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

Bestuur KBO De Goede Herder