logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

Nieuwsbrief juni 2024

Beste leden van KBO De Goede Herder,
De zomer wil maar niet echt beginnen. Enkele daagjes zon worden afgewisseld met code geel en in de regel veel wateroverlast. Schrale troost, in heel West Europa is het kommer en kwel, dus voor goed weer hoef je niet af te reizen.

 

Samen eten Juni

Het “Samen eten” op donderdag 16 mei, het Chinees/Indisch menu, was weer een groot succes. We hadden zelfs zoveel inschrijvingen, dat we een aantal mensen op de wachtlijst hebben moeten plaatsen en die uiteindelijk ook niet aan bod kwamen. Sneu was dat achteraf.  Vooral omdat een aantal leden, zonder zich af te melden, niet present waren. Verhinderd zijn kan natuurlijk altijd, geen probleem, maar dan graag even een berichtje.

Het “Samen eten” in juni is op donderdagavond 13 juni vanaf 17.30 uur. Zaal open 17.00 uur.

Het menu is deze maand:
aspergeroomsoep met brood en boter
***
broodje hamburger met burgersaus en sla
gebakken aardappeltjes met mayo
rauwkost met dressing
***
verse ananas met slagroom
***

Vanaf vrijdag 31 mei zitten wij op vrijdag-, én maandagmiddag tussen 13 en 14 uur weer klaar om jullie in te schrijven. Kosten zijn, inclusief drankjes én koffie of thee na, 15,00 per lid. Niet-leden betalen    € 17,50. Inschrijven kan tot en met maandag 10 juni, 14 uur. Het maximum aantal leden wat zich in kan schrijven is, zoals jullie weten, 70!
Heb je ingeschreven en ben je toch verhinderd, geef even een berichtje.

Wijkfeest zondag 2 juni

Ook dit jaar weer een wijkfeest, en wederom op het terrein van de Tongerlose Hoef. Vanaf 13.00 uur tot 16.30 uur kunt u genieten van optredens van o.a. Bart van Loon, de Beneluxband en 3 x Roaje. Natuurlijk zijn er ook diverse hapjes en drankjes. Er is ook een braderie met zelfgemaakte cadeautjes. Voor meer informatie, zie de flyers die overal in de wijk hangen. Ook bij ons in het zaaltje!

ONS bezorgers gevraagd

Zoals jullie weten ontvangen jullie deze nieuwsbrief steevast ingevouwen in de ONS. Dit clubblad van de KBO komt 11 keer per jaar uit.
Een aantal worden in het zaaltje persoonlijk uitgedeeld aan leden die op de dag van uitkomst aanwezig zijn. Het merendeel vindt zijn weg naar jullie brievenbussen. Deze bezorging wordt sinds jaar en dag gedaan door een aantal vrijwilligers, leden van onze vereniging. Niet alleen door vacatures, maar ook doordat we de wijken willen herindelen, zijn wij op zoek naar nieuwe bezorgers. Leden die het leuk vinden om 11 keer per jaar, maximaal een uurtje per maand, en de tijd willen nemen om de ONS rond te brengen kunnen zich melden bij onze secretaris, Ton Brenders. Zijn telefoonnummer en emailadres staan rechts bovenaan de voorzijde van deze nieuwsbrief.

 

Open dag bouw zorgcentrum Zandstaete

Zaterdag 8 juni 2024 organiseert Bouwend Nederland, dé branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, de zeventiende Dag van de Bouw! Bouw- en infrabedrijven stellen op die dag met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlands publiek. Jong en oud kunnen dan ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations.
In Tilburg is de keuze gevallen op de Zandstaete. Zoals jullie weten is de bouw al aardig gevorderd op het terrein van voormalig zorgcentrum de Kievitshorst op de hoek van de Beneluxlaan en Baden Powelllaan. De ingang is in de Everjachtstraat. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 15.00 uur.

 

Voorjaarsreis

Voor de busreis op woensdag 19 juni hebben zich al veel leden ingeschreven. Goed dat we op voorhand een dubbeldekker hebben ingehuurd voor die dag.

Toch zijn er nog enkele plaatsen vrij voor die dag. Dus mocht u nog twijfelen, het kan nog steeds.
De kosten zijn € 55,-. Ook introducees kunnen zich nog inschrijven. Zij betalen € 12,50 meer.
Voor die € 12,50 kunnen ze ook lid worden van onze afdeling voor de rest van het jaar en betalen ze dezelfde prijs voor de reis zoals onze leden.

Tot slot

De volgende ONS, het juli/augustusnummer, komt uit op maandag 24 juni. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd. Nog even goed om te weten:

Op donderdag 6 juni geen koersbal. Die dag wordt het zaaltje gebruikt als stemlokaal voor de Europese verkiezingen.
Vanwege de busreis op 19 juni is er die ochtend geen gym, ’s-middags is het zaaltje wél gewoon open.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/
Bestuur KBO De Goede Herder